NRK Meny
Normal

Supergruppe til Notodden

Notodden Bluesfestival utvider programmet for å gjøre plass til supergruppa Black Country Communion.

Black Country Communion

Black Country Communion kommer til Notodden Bluesfestival i august.

Foto: Promo

Glenn Hughes, Black Country Communion

Black Country Communion: Glenn Hughes.

Foto: Promo
Joe Bonamassa, Black Country Communion

Black Country Communion: Joe Bonamassa.

Foto: Promo
Jason Bonhan, Black Country Communion

Black Country Communion: Jason Bonham.

Foto: Promo
Derek Sherinian, Black Country Communion (Dream Theatre)

Black Country Communion: Derek Sherinian.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Supergruppa Black Country Communion, bestående av folk fra Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin og Dream Theater overrumplet den internasjonale musikkpressen med debutalbum «Black Country» i fjor sommer.

I august kommer de til Norge og Notodden Bluesfestival.

Ekstra dag på bryggescena

Bandet spiller på den store bryggescena fredag 5. august, noe som betyr at festivalledelsen for første gang velger å bruke den store scenen en ekstra dag.

Black Country Communion består av intet mindre enn Glenn Hughes fra Deep Purple og Black Sabbath på vokal og Jason Bonhan, sønn av den avdøde Led Zeppelin-legenden John Bonham, på trommer.

I tillegg spiller Derek Sherinian fra Dream Theatre keyboard og Joe Bonamassa gitar.

Derek Sherinian fra Dream Theater har i perioder også vært bandmedlem for Billy Idol og Alice Cooper. «Og ikke sjelden får spillet hans tankene til å gå i retning Jon Lord i Deep Purple», heter det i en pressemelding fra festivalen.

- Den største i år

Bård Ose

Radiorocker Bård Ose tror det kan bli en stor opplevelse for mange når Black Country Communion kommer til Notodden i august.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

- Dette blir den største konsertopplevelsen i år på norsk jord for tilhengere av Deep Purple, Led Zeppelin og Black Sabbath, sier en svært entusisastisk Bård Ose, fra P.I.LS. og Radio Rock..

- Legg til at gitaristen er Joe Bonamassa, for tiden den ledende innen power blues (og arvtakeren til Gary Moore), og du har et band som ikke kan sammenlignes med noen andre. Dette er et enestående band! mener Ose.

Mer rock

Notodden Bluesfestival gjorde en undersøkelse i samarbeid med MMI for et par år siden, som konkluderte med at deres publikum ville ha mer rock. Det får de nå, sier daglig leder i Notodden Festivalen Runar Lia.

- Mange i vårt publikum er dessuten nysgjerrige på hvordan den populære bluesgitaristen Joe Bonamassa passer inn i denne sammenhengen. På mange måter er det Bonamassa gjør her Stevie Ray Vaughan-inspirasjoner strukket litt lenger, sier Lia.

Tidligere har festivalen måtte avlyse konserten med Gary Moore, etter at artisten døde . Han er blitt erstattet i festivalens program av Robert Cray .

I tillegg har festivalen nylig annonsert at de får besøk av Eric Burdon og The Animals .

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK