NRK Meny
Normal

Stor internasjonal interesse for piratdommen

Nyheten om dommen i Pirate Bay-saken spredde seg raskt seg til hele verden. CNN har saken høyt oppe på sine sider, og inviterer til debatt om piratvirksomhet på nett er en bra ting.

Pirate Bay-dommen utleveres i Stockholms tingsrätt fredag
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX

LES: Is online piracy a good thing?

Britiske BBC skriver at Pirate Bay-skipet er 'strandet, men ikke sunket'. På BBCs teknologiblogg dot.life skriver journalisten at han ikke tror det som skjedde med Napster vil skje med Pirate Bay.

LES: Pirate Bay beached but not sunk

Napster var et stor fildelingsnettsted for åtte år siden, men ble sterkt redusert etter rettsak mot dem

Også franske Le Monde har toppet med nyheter fra Stockholm Tingsrät i dag.

Bransjen fornøyd med dommen

Film- og musikkbransjen uttrykker glede etter dommen mot mennene bak Pirate Bay.

- Jeg er fornøyd med sommen. det er en viktig markering for Sverige å vise at vi ikke aksepterer denne oppførselen, sier Minique Wadsted, som representerer filmselskapene i Hollywood under rettsaken, til SVT .

- Dette er også en oppreisning til alle opphavsrettsinnehavere som har fått krenket sine rettigheter i alle disse årene, legger Wadsted til.

LES: Blir deprimert av dommen

- Bra for musikkbransjen

- Personene bak Pirate Bay har skapt en virksomhet som innebærer at de som skaper musikk og annen kultur ikke får betalt for sitt arbeide, sier administrerende direktør i TONO, Cato Strøm i en kommentar på TONOs nettsider.

LES: Lars Lillo støtter pirat-dommen

Han er fornøyd med dommen i dag, Han mener at dommen mot Pirate Bay viser at eksisterende lover har i seg teknologinøytralitet som gjør at opphavsrettskrenkelser kan slås ned på.

- Dette er helt uavhengig og på ingen måte i motsetning til det faktum at ny teknologi gir fantastiske muligheter for rettighetshaverne til å få sine verk ut til publikum mot betalig for det arbeid som ligger bak skapelse av musikk, film og litteratur, sier Strøm.