- Heller bensin på bålet

Reaksjonene er blandet etter dagens dom i rettssaken mot The Pirate Bay.

Pirate Bay-dommen utleveres i Stockholms tingsrätt fredag
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX / SCANPIX

Thomas Gramstad i Elektronisk Forpost Norge (EFN) er for så vidt overrasket over utfallet av dagens domsavsigelse. Han mener at underholdningsindustrien med sitt søksmål heller bensin på bålet og at det er uklokt av dem å komme på kant med brukerne sine. NRK var hos han i det dommen blir offentliggjort.

EFN kaller seg selv en elektronisk borgerrettsorganisasjon.

Gramstad sier videre at selv om selv The Pirat Bay-siden legges ned, vil den helt sikkert gjenoppstå et annet sted eller i en annen form.

Aslak Borgersrud i hiphop-gruppa Gatas parlament derimot blir deprimert av dommen. Han mener musikkbransjen heller burde takke The Pirate Bay.

- De burde sende en kollektiv takk hvor de skriver "Takk for at dere viste oss hvordan vi kan dele musikk og film, og takk for at dere drifter verden fremover".

REAKSJONER FRA TILHENGERE AV DOMMEN:

Lars Lillo støtter pirat-dommen

Gatas Parlament la selv ut hele sitt album "Kidsa har alltid rett" til nedlasting på nettopp Pirate Bay.

Gatas parlament

Elling Borgersrud, Martin Raknerud og Aslak Borgersrud i Gatas Parlament.

Foto: Rune Bendiksen

LES:

Gatas pirater

Borgersrud synes dommen er urettferdig og deprimerende, og kommenterer at platebransjen nå har fått sin gjeng med syndebukker.

- Vi får håpe at rettsaken tar så lang tid at historien frikjenner dem underveis. For ingen kan være i tvil om at historien vil frikjenne dem. Det er helt åpenbart at man om 20 år vil se på The Pirate Bay som teknologiske pioneerer. De er helter, ikke skurker.

Kulturstrøm

  • Halle Berry trakk seg fra rolle

    Fredag delte Halle Berry sin entusiasme for en kommende filmrolle som transmann i et Instagram Live-intervju. Mandag bad hun om unnskyldning – og trakk fra seg rollen. Hun fikk hard medfart av kritikere, blant annet for konsekvent å ha feilkjønnet sin potensielle rollekarakter når hun omtalte vedkommende, melder Variety. Mandag unnskyldte Berry seg på Twitter.

    Laster Twitter-innhold
  • Svenske tivolier krever erstatning

    Svenske fornøyelsesparker som Liseberg, Grøna Lund og Skara Sommarland krever 1,5 milliarder kroner i erstatning fordi de pålagt å holde stengt på grunn av koronapandemien. Det skriver SVT. Liseberg sier at de taper over 800 millioner kroner.