NRK Meny
Normal

Rolling Stones nettextravagansa!

Til alle dere, som ikke var blant de 20.000 heldige som fikk se Rolling Stones på Koengen i Bergen fredag kveld: Her er litt trøst til å svelge skuffelsen med.

Mick Jagger, The Rolling Stones.
Foto: Scanpix/AP

Mick Jagger og Rolling Stones in The Park fra 1969 er en klassiker!
Foto: YouTube

For du kan nemlig se mye av Rolling Stones live på nettet. Helt gratis!

Private opptak

Det finnes naturlig nok private opptak fra konserter som har vært under den pågående turnéen, som for eksempel det svært ferske opptaket av ”Sympathy for the devil” fra Cardiff-konserten 29.august . Eller mer offisielle opptak av den samme låta fra gratiskonserten på Copacabana i Rio fra tidligere i år .

Men disse opptakene er som regel av heller dårlig kvalitet. Og denne låta  finnes i en helt annen versjon fra en annen turné, av langt bedre kvalitet . Eller hva med en tidlig versjon av ”Sympathy for the devil”, fra en Hyde Park-konsert fra 1969 ?

Men det er flere videoer fra den pågående turnéen. Som for eksempel ”Satisfaction” i et opptak fra konserten i Argentina, tidligere i år .

Mimre over gamle bragder

Det er også fint å bruke YouTube til å mimre over gamle bragder som opptaket fra Rolling Stones in the park fra 1969 . Eller at Mick Jagger & co framfører ”Paint it black” , antagelig fra omtrent samme periode.

For ikke å snakke om godbiten fra Bridges to Babylon-turnéen, der de framfører  ”Like a rolling Stone” sammen med Bob Dylan.  Liker du denne låta kan du jo også se den i originaltapning, kun med Bob Dylan , også live.

Eller en versjon av  ”Salt of the earth” som gjøres sammen med Axl og Izzy fra Guns N’ Roses.

Andre gode live-videoer med Stones:

"Not Fade Away"  (Live i Stockholm)

"Angie"  (live i Benidorm, 2003)

"Angie"  (live i Paris, 1976)

Flip The switch  (live i Argentina, 1998)

"Satisfaction"  (live på Bridges to babylon-turnéen)

"Brown Sugar"  (live, Top of the pops)

"Brown Sugar"  (live i London, 1971)

"Honky Tonk Women"  (live, ?)

Dette er bare noen svært mange Rolling Stones-videoer på nettstedet YouTube. Så dersom du fortsatt ikke har kommet over at du ikke fikk billetter til Stones-konserten i Bergen er det bare å fortsette å søke…

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.