Hopp til innhold

Stjerneregissør spiller inn Millennium-trilogien i Stockholm

Nabofolket jubler over at den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner» skal spilles inn i Sverige. Brad Pitt eller George Clooney er hete kandidater til den mannlige hovedrollen.

Menn som hater kvinner

Noomi Rapace og Michael Nyquist spilte hovedrollene i de svenske originalversjonene av Millennium-trilogien.

Foto: Knut Koivisto

David Fincher

Stjerneregisøren David Fincher skal regissere Hollywood-versjonene av Millennium-trilogien.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

Det er David Fincher, mannen bak storfilmer som «Se7en», «Fight Club»og «The Curious Case of Benjamin Button», som skal regissere den første filmen basert på Stieg Larssons trilogi.

Den amerikanske versjonen av manuset er ført i penn av Scott Rubin, som blant annet har skrevet manuset til kritikerroste filmer som «No Country for Old Men» og «Revolutionary Road».

Les også:

Hvis alt går etter planen, starter innspillingen allerede i oktober. Samtlige utendørsscener skal spilles inn i Stockholmsområdet, melder Dagens Nyheter på sine nettsider i dag.

Clooney og Pitt aktuelle kandidater

Den amerikanske versjonen av den første filmen basert på Larsson-trilogien bærer tittelen «The Girl with the Dragon Tattoo».

Tidligere i år sikret Sony seg filmrettighetene til alle de tre bøkene i Larssons Millennium-serie, noe som tyder på at hele triologien skal filmatiseres.

Det er foreløpig ikke klart hvilke skuespillere som skal være med i Hollywoodversjonen av Millennium-trilogien, men både Brad Pitt og George Clooney har blitt omtalt som aktuelle kandidater til den mannlige hovedrollen.

Brad Pitt og George Clooney

Brad Pitt og George Clooney har spilt sammen i flere filmer og er gode venner også privat.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Mange holder en knapp på Brad Pitt som regissørens førsteønske.

De to har jobbet sammen ved flere tidligere anledninger, og Pitt spiller en av hovedrollene i David Finchers seneste filmprosjekt, thrilleren «The Killer».

Det var svenske Michael Nyquist som spilte hovedrollen som Michael Blomkvist i originalversjonene av Millennium-trilogien.

Kristen Stewart som Lisbeth Salander?

Noomi Rapace, som fikk mye skryt for sin tolkning av Lisbeth Salander i originalversjonene av Millennium-trilogien, skal ha blitt forespurt om hun kunne tenke seg å gestalte Salander i Hollywoodversjonen av filmene. Men da Rapace gjestet Skavlan tidligere i år, erklærte hun seg ferdig med Lisbeth Salander.

Lisbeth Salander frå "Menn som hater kvinner"

Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander fra 'Menn som hater kvinner'.

– Jeg ser ingen grunn til å gjøre en amerikansk versjon, sa Rapace til Fredrik Skavlan den gang.

I filmbransjen spekulerer man nå i om Kristen Stewart, kjent fra «Twillight»-filmene, er aktuell kandidat til rollen som den tungsindige datahackeren Lisbeth Salander.

Stewart er for tiden kinoaktuell med filmen The Runaways , hvor hun spiller rockelegenden Joan Jett.

Kulturstrøm