NRK Meny
Normal

– En av de sterkeste månedene til NRK dette årtusenet

Marte Stokstads «De nominerte» fikk plass på ukas topplisten over TV-tall, der det meste handlet om ski-VM. – En av de sterkeste månedene til NRK dette årtusenet, sier NRKs analysesjef om seertallene.

Seertall uke 9

Ski-VM dominerte TV-bildet, men også premieren på De nominerte ble sett av mange.

Foto: Kim Erlandsen/Lise Åserud / NRK/NTB Scanpix

Ski-VM har dominert TV-bildet de siste ukene, og det var mange som fikk med seg de norske triumfene.

Men også en programpremiere kapret mange TV-seere i helga. NRK-produksjonen «De nominerte», med programleder Marte Stokstad i front, hadde 793.000 seere da første program ble sendt lørdag.

49,9 prosent av alle som så på TV i den perioden fikk med seg at Erik Thorstvedt og Ellen Holager Andenæs fikk priser de ikke visste de fortjente.

– Vi er veldig fornøyde med de «De nominerte». Utrolig hyggelig at et egenutviklet program tas imot så godt av seerne, sier redaksjonssjef Claus Wiese i Underholdning.

– En sterk måned for NRK

– Det handlet mye om VM, men også underholdningsprogrammer. Trøkket fra ski-VM har resultert i at dette var en av de sterkeste månedene til NRK dette årtusenet, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Også andre program gjorde det bra. Nesten halvparten av alle som så på TV lørdag kveld så på NRK1s underholdningsprogrammer. «Underholdningsavdelingen» holder høye seertall med 674.000 etter tredje episode, og Lindmo hadde 596.000 seere.

– «De nominerte» hadde mange seere, og Underholdningavdelingen etablerer seg på rett under 700.000 seere. Også Norge rundt og programmet Tilbake til der ingen skulle tru at noken kunne bu gjør det bra. Det viser at både klassisk og ny NRK-underholdning slår an, sier Tolonen.

VM-feber

VM på ski har vært en kjempesuksess sett med norske øyne, både i sporet og på TV.

Under herrenes 50-kilometer søndag samlet 925.000 seg foran TV-skjermen, mens 800.000 så kvinnenes 30-kilometer. VM-kveld med Pål Gordon Nilsen og Anne Rimmen hadde også mange seere flere kvelder.

– At nesten en million ser hele femmila er et skyhøyt tall på et program som var så lenge. VM-tallene har naturlig nok vært litt lavere enn for to år siden da det ble arrangert i Oslo og interessen var deretter, men er fortsatt veldig høye, sier Tolonen.

Ukens mest sette program var, som vanlig, Nytt på nytt med 1.091.000 seere.