NRK Meny
Normal

Her avslører Holager Andenæs hvordan man får pene legger

Som barn fikk advokat Ellen Holager Andenæs råd fra sin mor om hvordan hun skulle unngå å få kraftige legger. Det har hun fulgt siden.

I premiereprogrammet til "De nominerte" er det Ellen Holager Andenæs og Erik Thorstvedt som er gjester hos programleder Marte Stokstad.

Ellen Holager Andenæs avslører hvordan man får pene legger

Lørdag går startskuddet for «De nominerte», programmet der «kjente mennesker får de prisene de ikke visste at de fortjente, basert på tidligere tv-opptredener», ifølge programleder Marte Stokstad.

Gjennom kategorier som «beste alternative dans», «beste hjemme hos-reportasje», «mest overraskende gange» og «beste tv-debut» får kjente nordmenn passet påskrevet, og seerne gjensyn med både humoristiske og til tider småpinlige gamle tv-opptredener. En jury diskuterer de nominerte bidragene, og kårer en vinner.

– Å lede dette programmet er en drømmejobb. Her får jeg jobbe med ting jeg tidligere har drevet med i lunsjpausen eller når jeg egentlig burde ha gjort andre ting. Jeg har alltid vært glad i å søke frem gamle og glemte klipp, forteller Marte Stokstad.

Honky Tonk Woman

Marte Stokstad

Marte Stokstad er programleder i «De nominerte».

Foto: Kim Erlandsen / NRK

I første program er det tidligere fotballproff Erik Thorstvedt og advokat Ellen Holager Andenæs som skal børste støv av gamle tv-opptredener.

– Ellen for eksempel, som nå er forsvarsadvokat, har selv spilt dobbeltmorder i 1967, sånt er jo topp å få vist fram på lørdagskvelden, forklarer Stokstad.

I sendingen får seerne også et tilbakeblikk til Sommeråpent i 1994 der reporter Claus Wiese intervjuer Andenæs i en mørk biljardbule i Oslo.

– Det er jo gøy å se hvordan de bygde opp saker før, her fremstilles Ellen nærmest som honky tonk woman, og kameramannen har lagt veldig mye fokus og vekt på bena hennes.

I sendingen vil derfor Stokstad vite hemmeligheten bak Andenæs' lekre ben.

– Min mor frarådet meg sterkt å sykle opp Trosterudveien hjem fra skolen, av frykt for at jeg skulle få for kraftige leggmuskler. Det har jeg fulgt siden, forklarer advokaten.

Se innslaget i videoen øverst i artikkelen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Holdt seg for øynene

Asbjørn Slettemark, Mia Hundvin og Knut Folkestad i De nominerte

Asbjørn Slettemark, Mia Hundvin og Knut Folkestad utgjør ekspertjuryen i «De nominerte».

Foto: Julia Naglestad / NRK

«De nominertes» ekspertjury består av Mia Hundvin, Asbjørn Slettemark og Knut Folkestad. Det er disse som etter å ha diskutert de nominerte videoene i hver kategori, skal avgjøre hvem som går av med seieren. Stokstad sier det å se videoene igjen i dag, viser at mye har forandret seg.

– Det er en litt annen tone og stemning i mange av videoene vi har funnet frem til, enn det er i dagens reportasjer. Her viser vi videoene i en ny kontekst, kommentert på en annen måte, og så får vi selvfølgelig historien bak klippene. Det er en slags infotainment, forklarer hun.

I tillegg til å vise sider av gjestene som seerne kanskje ikke kjenner fra før av, byr «De nominerte» også på enkelte pinlige episoder. Blant annet får vi se Oslo-ordfører Fabian Stang gjøre en noe pussig dans. Og Ingrid Gjessing avslører sin hemmelige avstandsforelskelse til Lasse Kjus.

– Jan Åge Fjørtoft klarte ikke å se de to første klippene i programmet sitt. Han satt bare og holdt seg for øynene, ler Stokstad.

Ti lørdager fremover skal «De nominerte» underholde på lørdagskveldene. Premieren ser du på lørdag klokken 19.55 på NRK1 og her får du en liten smakebit:

Programleder Marte Stokstad (foran) med juryen (f.v.) Asbjørn Slettemark, Knut Folkestad og Mia Hundvin, skal hylle kjendiser med overraskende priser.

De nominerte - promo

Kulturstrøm

  • Forsvaret kutter i musikken

    Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

    Forsvarets musikk Harstad
    Foto: Nils Mehren
  • Romanfiguren Elling med dikt-debut

    Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg er aktuelle med samlingen «Leilighetsdikt for hjemløse», melder Cappelen Damm. Diktene er lagt i munnen på de to romanpersonene Elling og Alfons Jørgensen. Bøkene om Elling danner utgangspunkt for flere filmer, samt teaterstykker som settes opp i mange land.