NRK Meny
Normal

Her har Bjarne Brøndbo dødsangst

– Jeg var helt sikker på at jeg skulle dø, forteller Brøndbo om Spellemann-entreen fra 97.

Bjarne Brøndbo

Bjarne Brøndbo fires ned fra taket i Oslo Spektrum under Spellemannprisen 1996.

Foto: NRK

Under Spellemannsprisen 1996 skulle D.D.E. opptre med låten «Rai Rai». I et forsøk på å gjøre en entré utenom det vanlige, besluttet bandet at vokalist Bjarne Brøndbo skulle fires ned fra taket i Oslo Spektrum på starten av låten.

– Det verste er at det var min egen idé, forklarer Brøndbo.

– Egentlig tror jeg at det var Halvdan Sivertsen som i sin tid sa at når du er på TV så må du by på deg selv.

Du skal høre på dem som er eldre enn deg, sier visdomsordet, og den da 32 år gamle Brøndbo fulgte i høyeste grad rådet fra sin eldre kollega. Dessverre hadde han ikke regnet med høydeskrekken.

Se klippet fra Spellemann nederst i saken.

– Trodde jeg skulle dø

Fabian Stang og Bjarne Brøndbo

Fabian Stang og Bjarne Brøndbo er gjester hos Marte Stokstad i lørdagens program.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det er i lørdagens sending av «De nominerte» at Brøndbo forteller om hendelsen som ble litt skumlere enn planlagt. Programmet, som ledes av Marte Stokstad, gir kjente mennesker priser de ikke visste at de fortjente, basert på tidligere tv-opptredener.

I programmet som sendes på lørdag, tar Stokstad publikum med tilbake hendelsen under Spellemannprisen 96.

– Jeg trodde jeg skulle dø. At det kom til å gå ordentlig jævlig, forteller Brøndbo.

– Det var 23 meter. 23 meter oppover er ikke så høyt, men 23 meter nedover er sinnssykt høyt, i alle fall for mitt hode.

Lite betryggende

Det gjorde neppe saken noe bedre at Brøndbo måtte gjenta øvelsen hele åtte ganger i løpet av prøvene, for å forsikre seg om at alt gikk som det skulle. Sikkerhetstiltakene var i følge namsosingen selv, ikke særlig betryggende.

– Tauet var så tykt som lillefingeren min og jeg som er bilopphugger har jo slitt av sånne tau i hopetall, så jeg var sikker på at dette kom til å gå ordentlig galt.

Heldigvis gikk det bra for D.D.E.-vokalisten. Han kom seg helskinnet ned, dog med noe skjelvende stemme. Senere på kvelden vant gruppa også prisen for årets spellemann.

Se klippet her:

Bjarne Brøndbo gjester programmet "De nominerte" og forteller om da han ble firt ned fra taket i Oslo Spektrum under Spellemannprisen 1996.

Bjarne Brøndbo under Spellemannprisen 1996

«De nominerte» ser du på NRK1, lørdag klokken 19:55.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller