Stekt makrell

Mandag vil Chrisopher Sjuve lage en middagsrett som er både sunn og god! Stekt makrell med asparges og juksesaus vil garantert slå an hos både store og små.

Christopher Sjuve
Foto: NRK

Til to personer trenger du:

1 makrell, renset

3-4 ss crème fraiche

1 ss kapers, finhakket

6 asparges

3-4 kokte poteter i skiver

100 g ost

2 reddiker

1 ss karse, finklippet

Salt og pepper

Olje og smør til steking

Stek makrellen i litt smør og olje på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side. Løft ut fisken. Ha i crème fraiche, kapers og kok ut pannen. Legg det på tallerken.

Stek poteter i smør og olje i ca 3-4 minutter. Ha i asparges stek videre ett minutt. Server til fisken. Riv over litt ost, legg på reddiker og klipp over litt karse. Smak til med salt og pepper.

Kulturstrøm

 • Netflix har kjøpt Roald Dahl

  Strømmetjenesten Netflix har kjøpt selskapet Roald Dahl Story Company, som eier rettighetene til alle Dahls verk. Samarbeidet begynte i 2018 da Netflix kjøpte rettigheter til en tv-produksjon av «Charlie og sjokoladefabrikken», og de jobber også med en versjon av «Matilda the Musical». Netfix planlegger nå et helt univers rundt Dahls historier som inkluderer tv, film, live teater, produkter, bokutgivelser, m.m.

  En illustrasjon av en sjokoladeplate fra Charlie og sjokoladefabrikken med et Netflix gullkort inni.
  Illustrasjon: Netflix
 • Dokumentar om psykiske problemer

  Petter Aaberg og Sverre Kvamme har laget dokumentarfilmen «Nattebarn» om unge mennesker med psykiske problemer etter at Petter selv har gjennomgått et selvmordsforsøk. – Går forbausende langt inn i intimsfæren, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Den norske dokumentarfilmen «Nattebarn».
  Foto: Indie Film AS
 • Gjev pris til Harmonien

  Bergen Filharmoniske Orkester har vunnet bransjebladet Gramophones pris for årets beste operaplate, ifølge en pressemelding.

  Orkesteret får prisen for innspillingen av Benjamin Brittens opera «Peter Grimes».

  Prisen deles ut i London 5. oktober.