NRK Meny
Normal

Stekt makrell

Mandag vil Chrisopher Sjuve lage en middagsrett som er både sunn og god! Stekt makrell med asparges og juksesaus vil garantert slå an hos både store og små.

Christopher Sjuve
Foto: NRK

Til to personer trenger du:

1 makrell, renset

3-4 ss crème fraiche

1 ss kapers, finhakket

6 asparges

3-4 kokte poteter i skiver

100 g ost

2 reddiker

1 ss karse, finklippet

Salt og pepper

Olje og smør til steking

Stek makrellen i litt smør og olje på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side. Løft ut fisken. Ha i crème fraiche, kapers og kok ut pannen. Legg det på tallerken.

Stek poteter i smør og olje i ca 3-4 minutter. Ha i asparges stek videre ett minutt. Server til fisken. Riv over litt ost, legg på reddiker og klipp over litt karse. Smak til med salt og pepper.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz