Stekt makrell

Mandag vil Chrisopher Sjuve lage en middagsrett som er både sunn og god! Stekt makrell med asparges og juksesaus vil garantert slå an hos både store og små.

Christopher Sjuve
Foto: NRK

Til to personer trenger du:

1 makrell, renset

3-4 ss crème fraiche

1 ss kapers, finhakket

6 asparges

3-4 kokte poteter i skiver

100 g ost

2 reddiker

1 ss karse, finklippet

Salt og pepper

Olje og smør til steking

Stek makrellen i litt smør og olje på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side. Løft ut fisken. Ha i crème fraiche, kapers og kok ut pannen. Legg det på tallerken.

Stek poteter i smør og olje i ca 3-4 minutter. Ha i asparges stek videre ett minutt. Server til fisken. Riv over litt ost, legg på reddiker og klipp over litt karse. Smak til med salt og pepper.

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.