NRK Meny
Normal

Stekt makrell

Mandag vil Chrisopher Sjuve lage en middagsrett som er både sunn og god! Stekt makrell med asparges og juksesaus vil garantert slå an hos både store og små.

Christopher Sjuve
Foto: NRK

Til to personer trenger du:

1 makrell, renset

3-4 ss crème fraiche

1 ss kapers, finhakket

6 asparges

3-4 kokte poteter i skiver

100 g ost

2 reddiker

1 ss karse, finklippet

Salt og pepper

Olje og smør til steking

Stek makrellen i litt smør og olje på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side. Løft ut fisken. Ha i crème fraiche, kapers og kok ut pannen. Legg det på tallerken.

Stek poteter i smør og olje i ca 3-4 minutter. Ha i asparges stek videre ett minutt. Server til fisken. Riv over litt ost, legg på reddiker og klipp over litt karse. Smak til med salt og pepper.