Potetmos med kantareller

Slik lager du en deilig potetmos med kantarellsmak.

Poteter
Foto: ScanStockPhoto

Potetmos med kantareller

750 g poteter

0,5 bunt dill

25 g smør

Havsalt

vann

500 g kantareller

2 sjarlotteløk

75 g smør

2 ss hylleblomsteddik evt kantarelledikk

Samsøpoteter:

Kok potetene med en håndfull salt og dill. Sjekk om potetene er kokt med en gaffel, er de myke betyr det at de er gjennomkokt. Ta opp potetene.

Potetmos og kantareller:

Rens kantarellene. De skal børstes rene forsiktig med en pensel, og skal ikke vaskes med mindre de er veldig skitne. (Sopp trekker til seg vann, noe som kan redusere soppsmaken).

Hakk sjarlotteløken i fine terninger. Hell dem i en gryte med halvparten av smøret og glasér løken på lav varme.

Del kantarellene i mindre biter, og hell dem i gryta. La dem steke sammen med løken i 4-5 minutter, og krydre til med salt og pepper.

Mos potetene, og tilsett dem i gryta med kantarellene og løken. Vend potetmosen og tilsett smør, raps, olje, salt og pepper.

Kulturstrøm

 • «Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

  En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag. Tegningen er datert tilbake til slutten av 1882, da Van Gogh var 29 år og to år ut i karrieren som kunstner.

  Blyanttegning av en eldre mann som sitter bøyd med hode i hendene. Tegnet av Van Gogh i 1882.
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Tapte søksmål mot Oslo-Filharmonien

  Rettsorganisasjonen TONO saksøkte Oslo-Filharmonien (OFO) for 1,8 millionar kroner fordi dei meiner Filharmonien har betalt for lite for framføring av musikk dei siste åra.

  Kravet nådde ikkje fram. TONO tapte på alle punkt i Oslo tingrett og er i tillegg dømd til å betale OFO sine sakskostnader på drygt 1,1 millionar krone.

  Oslo Filharmonien
  Foto: CF Wesenberg