Potetmos med kantareller
750 g poteter
0,5 bunt dill
25 g smør
Havsalt
vann
500 g kantareller
2 sjarlotteløk
75 g smør
2 ss hylleblomsteddik evt kantarelledikk
Samsøpoteter:
Kok potetene med en håndfull salt og dill. Sjekk om potetene er kokt med en gaffel, er de myke betyr det at de er gjennomkokt. Ta opp potetene.
Potetmos og kantareller:
Rens kantarellene. De skal børstes rene forsiktig med en pensel, og skal ikke vaskes med mindre de er veldig skitne. (Sopp trekker til seg vann, noe som kan redusere soppsmaken).
Hakk sjarlotteløken i fine terninger. Hell dem i en gryte med halvparten av smøret og glasér løken på lav varme.
Del kantarellene i mindre biter, og hell dem i gryta. La dem steke sammen med løken i 4-5 minutter, og krydre til med salt og pepper.
Mos potetene, og tilsett dem i gryta med kantarellene og løken. Vend potetmosen og tilsett smør, raps, olje, salt og pepper.