NRK Meny
Normal

Potetmos med kantareller

Slik lager du en deilig potetmos med kantarellsmak.

Poteter
Foto: ScanStockPhoto

Potetmos med kantareller

750 g poteter

0,5 bunt dill

25 g smør

Havsalt

vann

500 g kantareller

2 sjarlotteløk

75 g smør

2 ss hylleblomsteddik evt kantarelledikk

Samsøpoteter:

Kok potetene med en håndfull salt og dill. Sjekk om potetene er kokt med en gaffel, er de myke betyr det at de er gjennomkokt. Ta opp potetene.

Potetmos og kantareller:

Rens kantarellene. De skal børstes rene forsiktig med en pensel, og skal ikke vaskes med mindre de er veldig skitne. (Sopp trekker til seg vann, noe som kan redusere soppsmaken).

Hakk sjarlotteløken i fine terninger. Hell dem i en gryte med halvparten av smøret og glasér løken på lav varme.

Del kantarellene i mindre biter, og hell dem i gryta. La dem steke sammen med løken i 4-5 minutter, og krydre til med salt og pepper.

Mos potetene, og tilsett dem i gryta med kantarellene og løken. Vend potetmosen og tilsett smør, raps, olje, salt og pepper.

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix