NRK Meny
Normal

Mørk sjokoladebrødpudding

Det er ingen grunn til å kaste gamle, tørre brødskiver. Her er oppskriften på en saftig brødpudding med sjokolade og nøtter.

Brød
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Mørk sjokoladebrødpudding

Slik gjør du:

6 egg

1 ss mel

1 ts bakepulver

1 ss kakao

1-2 ss hakket kokesjokolade

150 g sukker

200 g rugbrød

100 g nøtter

Fyll:

5 dl kremfløte

solbærsyltetøy

revet sjokolade

Skill eggeplommene og eggehviten. Pisk eggehviten stiv mens du tilsetter litt sukker om gangen. Rør eggeplommene i. Riv rugbrødet i et rivjern. Bland revet rugbrød med mel, bakepulver, kakao, hakket sjokolade og hakkede nøtter.

Vend rugbrød/melblandingen forsiktig inn i eggemassen. Hell røren i 3-4 smurte kakeformer.

Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 15 min. Ta dem ut og la dem avkjøle.

Fyll:

Del brødpuddingbunnene i to. Pisk kremfløten til krem. Dekk puddingbunnene med halvparten av kremen og solbærsyltetøy. Legg den andre puddingdelen over bunnen, og dekk hele puddingen med krem. Dryss over litt revet sjokolade.

Kulturstrøm

  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.

  • Furuholmen festivalutstiller

    Musiker i a-ha og billedkunstner Magne Furuholmen blir utstiller i årets Filmfestivalutstilling i Haugesund. Filmfestivalutstillingen er et samarbeid mellom Den Norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri, og utstillingen åpner 19. august.

    Magne Furuholmen
    Foto: Guri Norstrøm / NRK