Hopp til innhold

Mørk sjokoladebrødpudding

Det er ingen grunn til å kaste gamle, tørre brødskiver. Her er oppskriften på en saftig brødpudding med sjokolade og nøtter.

Brød
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Mørk sjokoladebrødpudding

Slik gjør du:

6 egg

1 ss mel

1 ts bakepulver

1 ss kakao

1-2 ss hakket kokesjokolade

150 g sukker

200 g rugbrød

100 g nøtter

Fyll:

5 dl kremfløte

solbærsyltetøy

revet sjokolade

Skill eggeplommene og eggehviten. Pisk eggehviten stiv mens du tilsetter litt sukker om gangen. Rør eggeplommene i. Riv rugbrødet i et rivjern. Bland revet rugbrød med mel, bakepulver, kakao, hakket sjokolade og hakkede nøtter.

Vend rugbrød/melblandingen forsiktig inn i eggemassen. Hell røren i 3-4 smurte kakeformer.

Stek dem midt i ovnen på 200 grader i 15 min. Ta dem ut og la dem avkjøle.

Fyll:

Del brødpuddingbunnene i to. Pisk kremfløten til krem. Dekk puddingbunnene med halvparten av kremen og solbærsyltetøy. Legg den andre puddingdelen over bunnen, og dekk hele puddingen med krem. Dryss over litt revet sjokolade.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober