Hopp til innhold

Staten vil ha 22 millioner kroner mer fra Westerdals

Kunnskapsdepartementet varsler et krav på nærmere 22 millioner kroner fra Westerdals. Kravet kommer i tillegg til de 63 millionene departementet allerede har krevd tilbake.

Westerdals i Oslo

MÅ BETALE: Kunnskapsdepartementet har alt krevd 63 millioner kroner tilbakebetalt fra høyskolen Westerdals i Oslo. Nå vil de ha ytterligere 22 millioner.

Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Bakgrunnen for det nye kravet er at Kunnskapsdepartementet mener at høyskolen Westerdals har fått tilskudd til studier uten godkjenning.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen

KREVER PENGER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her før høringen til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om statstilskudd til høyskolen Westerdals.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

− Vi ser alvorlig på dette. Det er bare godkjente utdanningstilbud som gir rett til statstilskudd, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fredag.

Det er statstilskudd til studiene Prosjektleder kultur fra høsten 2006 til og med våren 2014 som departementet mener er urettmessig utbetalt.

– Vi mener at skolen har gitt uriktige opplysninger til myndighetene, og på den måten fått utbetalt urettmessig statstilskudd. Det er pengene vi nå varsler at vi vil ha tilbake, sier Røe Isaksen.

Den gang var det et studietilbud på Film og TV-akademiet. Skolen har byttet navn flere ganger, og er i dag en del av Westerdals – Oslo School of Arts, Communication and Technology.

Tidligere har kunnskapsdepartementet krevd tilbake statstilskudd som ble utbetalt for studiene Film og tv, Studio 3D og Scenografi og event.

Ifølge pressemeldingen har Westerdals nå tre uker på seg for å gi sitt tilsvar, før departementet vil fatte et endelig vedtak om tilbakebetaling.

Kommunikasjonssjef i Westerdals, Vibecke Osfoss, skriver dette i en e-post til NRK:

– Vi har i ettermiddag mottatt forvarsel om vedtak knyttet til denne saken. Det er et omfattende materiale, som vi trenger tid til å sette oss inn i, og vi skal ha en gjennomgang med vår juridiske rådgivere før vi kan si noe om videre prosess.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.