WiMP får kunder fra Spotify

WiMP åpner for import av spillelister og har fått mange nye kunder etter at gratistjenesten til Spotify ble innskrenka.

Fra Spotify til WiMP

Etter at Spotify endret på sin gratistjeneste har WiMP merket en økning i antallet kunder.

Foto: Illustrasjon: WiMP

Kopiere musikk fra Spotify til WiMP

Du kan nå kopiere spillelistene dine i Spotify og ta de med til WiMP.

Foto: WiMP
Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP kan fornøyd konstatere at tjenesten stadig vokser og at de nå også «stjeler» kunder fra Spotify.

Foto: WiMP

Konkurransen i markedet for streaming av musikk hardner stadig til. I forrige uke kom nyheten om at du nå kan laste ned musikk fra Spotify til Apple-spilleren iPod .

Merker endringer

Samtidig har mange brukere av Spotify fått merke de innskrenkninger som har kommet i deres gratistjeneste . Fra og med 1. mai, trolig for å tilpasse seg det amerikanske markedet, kan brukere av Spotify nå bare høre 10 timer med musikk i måneden gratis, mot 20 timer i måneden tidligere.

Les også:

WiMP har i dag lansert nyheten om at brukerne deres nå fritt kan importere spillelister folk har laget i Spotify. Muligens for å gjøre det enklere når mange Canal Digital-kunder i disse dager får tilbud om WiMP som en del av deres abonnement, og eventuelt ønsker å flytte fra Spotify.

- Betydelig antall kunder

Siden påske har WiMP hatt en gradvis utrulling av sin tjeneste for Canal Digital og når nå over 700 000 kunder.

- Vi ser et betydelig antall kunder som kommer inn hver dag nå, forteller sjef for WiMP Per Einar Dybvik til NRK.no.

Les mer om nedlasting, fildeling og streaming!

- Samtidig merker vi det som har skjedd med Spotify, sier han videre og forteller at WiMP nå får mange kunder han mener har hoppet av Spotify.

I en pressemelding sier WiMP at mange bruker mye tid på å bygge opp en samling av spillelister, favorittartister og –album og vise fram det de liker via sosiale medier.

- Ser ingen grunn til å låse

Tjenesten har mottatt mange forespørsler fra brukere som ønsker å importere sine spillelister fra andre tjenester, og nå har de tatt første skritt i en slik retning.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Den norske streamingtjenesten jobber også stadig med å ekspandere til andre land og har fått positiv omtale både i Sverige og i Danmark . De jobber også med å lansere WiMP i andre land men vil ennå ikke røpe hvilke.

Kulturstrøm

 • Canadisk komponist drept av bjørn

  Julien Gauthier (44), huskomponist hos Orchestre de Bretagne, søkte inspirasjon til en ny symfoni i villmarka i Canada da han ble angrepet og drept av en Grizzlybjørn, melder Le Parisien. Gauthier var kjent for å bruke naturlyder i musikken sin.

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.