WiMP får kunder fra Spotify

WiMP åpner for import av spillelister og har fått mange nye kunder etter at gratistjenesten til Spotify ble innskrenka.

Fra Spotify til WiMP

Etter at Spotify endret på sin gratistjeneste har WiMP merket en økning i antallet kunder.

Foto: Illustrasjon: WiMP

Kopiere musikk fra Spotify til WiMP

Du kan nå kopiere spillelistene dine i Spotify og ta de med til WiMP.

Foto: WiMP
Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP kan fornøyd konstatere at tjenesten stadig vokser og at de nå også «stjeler» kunder fra Spotify.

Foto: WiMP

Konkurransen i markedet for streaming av musikk hardner stadig til. I forrige uke kom nyheten om at du nå kan laste ned musikk fra Spotify til Apple-spilleren iPod .

Merker endringer

Samtidig har mange brukere av Spotify fått merke de innskrenkninger som har kommet i deres gratistjeneste . Fra og med 1. mai, trolig for å tilpasse seg det amerikanske markedet, kan brukere av Spotify nå bare høre 10 timer med musikk i måneden gratis, mot 20 timer i måneden tidligere.

Les også:

WiMP har i dag lansert nyheten om at brukerne deres nå fritt kan importere spillelister folk har laget i Spotify. Muligens for å gjøre det enklere når mange Canal Digital-kunder i disse dager får tilbud om WiMP som en del av deres abonnement, og eventuelt ønsker å flytte fra Spotify.

- Betydelig antall kunder

Siden påske har WiMP hatt en gradvis utrulling av sin tjeneste for Canal Digital og når nå over 700 000 kunder.

- Vi ser et betydelig antall kunder som kommer inn hver dag nå, forteller sjef for WiMP Per Einar Dybvik til NRK.no.

Les mer om nedlasting, fildeling og streaming!

- Samtidig merker vi det som har skjedd med Spotify, sier han videre og forteller at WiMP nå får mange kunder han mener har hoppet av Spotify.

I en pressemelding sier WiMP at mange bruker mye tid på å bygge opp en samling av spillelister, favorittartister og –album og vise fram det de liker via sosiale medier.

- Ser ingen grunn til å låse

Tjenesten har mottatt mange forespørsler fra brukere som ønsker å importere sine spillelister fra andre tjenester, og nå har de tatt første skritt i en slik retning.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Den norske streamingtjenesten jobber også stadig med å ekspandere til andre land og har fått positiv omtale både i Sverige og i Danmark . De jobber også med å lansere WiMP i andre land men vil ennå ikke røpe hvilke.

Kulturstrøm

 • Planlegger ny Live Aid

  Trettifem år etter at verdens popstjerner holdt Live Aid-konserter til inntekt for nød i Afrika, planlegges en ny massiv musikkmønstring. Denne gangen er det kampen for å oppnå FNs klimamål som skal motivere musikere og publikum til å skaffe penger. Prosjektet har fått tittelen «Global Goal Live», og er planlagt holdt på fem kontinenter 26. september 2020, melder CNN.

  Bob Geldof Live Aid 1985
  Foto: JOE SCHABER / Ap
 • Ny skeiv samisk organisasjon

  I går ble det etablert en ny skeiv samisk organisasjon. Garmeres – Queer Sami Organisation er en organisasjon av og for skeive samer på tvers av landegrenser, og skal jobbe for skeive samers rettigheter. Garmeres er sørsamisk for stolt.

  Garmeres skeive samer
  Foto: Stina Aletta Aikio