Hopp til innhold

WiMP får kunder fra Spotify

WiMP åpner for import av spillelister og har fått mange nye kunder etter at gratistjenesten til Spotify ble innskrenka.

Fra Spotify til WiMP

Etter at Spotify endret på sin gratistjeneste har WiMP merket en økning i antallet kunder.

Foto: Illustrasjon: WiMP

Kopiere musikk fra Spotify til WiMP

Du kan nå kopiere spillelistene dine i Spotify og ta de med til WiMP.

Foto: WiMP
Per Einar Dybvik, WiMP

Per Einar Dybvik i WiMP kan fornøyd konstatere at tjenesten stadig vokser og at de nå også «stjeler» kunder fra Spotify.

Foto: WiMP

Konkurransen i markedet for streaming av musikk hardner stadig til. I forrige uke kom nyheten om at du nå kan laste ned musikk fra Spotify til Apple-spilleren iPod .

Merker endringer

Samtidig har mange brukere av Spotify fått merke de innskrenkninger som har kommet i deres gratistjeneste . Fra og med 1. mai, trolig for å tilpasse seg det amerikanske markedet, kan brukere av Spotify nå bare høre 10 timer med musikk i måneden gratis, mot 20 timer i måneden tidligere.

Les også:

WiMP har i dag lansert nyheten om at brukerne deres nå fritt kan importere spillelister folk har laget i Spotify. Muligens for å gjøre det enklere når mange Canal Digital-kunder i disse dager får tilbud om WiMP som en del av deres abonnement, og eventuelt ønsker å flytte fra Spotify.

- Betydelig antall kunder

Siden påske har WiMP hatt en gradvis utrulling av sin tjeneste for Canal Digital og når nå over 700 000 kunder.

- Vi ser et betydelig antall kunder som kommer inn hver dag nå, forteller sjef for WiMP Per Einar Dybvik til NRK.no.

Les mer om nedlasting, fildeling og streaming!

- Samtidig merker vi det som har skjedd med Spotify, sier han videre og forteller at WiMP nå får mange kunder han mener har hoppet av Spotify.

I en pressemelding sier WiMP at mange bruker mye tid på å bygge opp en samling av spillelister, favorittartister og –album og vise fram det de liker via sosiale medier.

- Ser ingen grunn til å låse

Tjenesten har mottatt mange forespørsler fra brukere som ønsker å importere sine spillelister fra andre tjenester, og nå har de tatt første skritt i en slik retning.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Den norske streamingtjenesten jobber også stadig med å ekspandere til andre land og har fått positiv omtale både i Sverige og i Danmark . De jobber også med å lansere WiMP i andre land men vil ennå ikke røpe hvilke.

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen