Hopp til innhold

Spill etter egne regler

Nordmenn elsker kunnskapsspill og å krangle om spillreglene. Men det er lov å lage egne regler til alle spill.

Nordmenn elsker å krangle om spillregler
Foto: Berit Keilen / Scanpix

- Uansett spill er det alltid viktig å bli enige om reglene på forhånd, sier Beate Nilsen, produktsjef i Egmont.

Ønsker ikke skilsmisse

- Vi ønsker ikke at våre spill skal føre til skillsmisse, men vi vet at det å sette seg ned med et helt vanlig familiespill kan føre til heftige krangler, sier Nilsen.

Hun legger til at det er vanlig (og helt lovlig) å lage sine egne regler for alle spill.

- Regler som følger med spillet er bare veiledende, man trenger ikke følge dem. Noen synes sikkert spillene er litt kjedelige, og da finnes det mange ulike varianter av helt tradisjonelle spill, forklarer Nilsen.

Hopper over tårn

- Det store spørsmålet når det gjelder Ludo er hvorvidt man kan hoppe over tårn, men det står det ingenting om i reglene - rett og slett fordi det finnes så mange forskjellige regler. Man kan uansett ikke flytte tårn, sier Nilsen.

Hun tror Ludo fremdeles vil holde stand som et av de mest populære spillene i Norge, selv om vi her i landet er veldig glad i kunnskapsspill.

Kan man hoppe over tårn? Hør prat om Ludo-regler her

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters