NRK Meny
Normal

Spill etter egne regler

Nordmenn elsker kunnskapsspill og å krangle om spillreglene. Men det er lov å lage egne regler til alle spill.

Nordmenn elsker å krangle om spillregler
Foto: Berit Keilen / Scanpix

- Uansett spill er det alltid viktig å bli enige om reglene på forhånd, sier Beate Nilsen, produktsjef i Egmont.

Ønsker ikke skilsmisse

- Vi ønsker ikke at våre spill skal føre til skillsmisse, men vi vet at det å sette seg ned med et helt vanlig familiespill kan føre til heftige krangler, sier Nilsen.

Hun legger til at det er vanlig (og helt lovlig) å lage sine egne regler for alle spill.

- Regler som følger med spillet er bare veiledende, man trenger ikke følge dem. Noen synes sikkert spillene er litt kjedelige, og da finnes det mange ulike varianter av helt tradisjonelle spill, forklarer Nilsen.

Hopper over tårn

- Det store spørsmålet når det gjelder Ludo er hvorvidt man kan hoppe over tårn, men det står det ingenting om i reglene - rett og slett fordi det finnes så mange forskjellige regler. Man kan uansett ikke flytte tårn, sier Nilsen.

Hun tror Ludo fremdeles vil holde stand som et av de mest populære spillene i Norge, selv om vi her i landet er veldig glad i kunnskapsspill.

Kan man hoppe over tårn? Hør prat om Ludo-regler her

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK