Spike Lee fikk stående applaus

Publikummet i Cannes ble stående og klappe i mange minutter etter Spike Lees film «BlacKkKlansman», skriver Variety. Filmen tar for seg den sanne historien til mennene som infiltrerte Klu Klux Klan i 1979, og er basert på boken skrevet av den ene etterforskeren, Ron Stallworth. Spike Lees produksjonsselskap har produsert over 35 filmer siden 1983. I forkant av visningen i Cannes skal han ikke hatt noen offisiell uttalelse, men ropte «Brooklyn in the house!» fra balkongen, skriver Hollywood Reporter.

Kulturstrøm

  • Nasjonalmuseet-avtalen to år gammel

    Den omdiskuterte avtalen mellom rederarvingene Kathrine og Cecilie Fredriksen og Nasjonalmuseet om lån av kunst, ble inngått for to år siden. Selv om Kulturdepartementet ble underrettet om arbeidet med avtalen, ble ingenting offentliggjort, skriver Klassekampen.

    Fredriksen-søstrene, Nasjonalsmuseets Karin Hindsbo og Stina Högkvist
    Foto: MORTEN QVALE / Nasjonalmuseet
  • Vil frede konserthuset

    Byantikvaren i Oslo vurderer å frede Oslo Konserthus, slik at det ikke kan bygges på, skriver Aftenposten. Konserthusets administrasjon har fått tegnet et forslag til hvordan de kan utvide dagens bygg i høyden. Det ønsker byantikvaren å stanse.