NRK Meny
Normal

Soulsangeren Percy Sledge er død

Det melder flere amerikanske medier. Mannen bak «When a Man Loves a Woman» ble 73 år gammel.

Percy Sledge

Percy Sledge under en opptreden i 2008.

Foto: Mark Humphrey / Ap

Ifølge BBC ble Sledge funnet død i sitt hjem i Baton Rouge, Louisiana. Sangeren døde av kreft.

Artisten er kanskje mest kjent for megahiten «When a Man Loves a Woman», som toppet hitlister verden over i 1966. Den har også blitt kåret til en av tidenes beste låter av Rolling Stone.

Percy Sledge ble innlemmet i rockens Hall of Fame i 2005. Hans siste album, «The Gospel of Percy Sledge», ble gitt ut så sent som i 2013.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP