Hopp til innhold

Sophie Elise om tiden etter Instagram-bråket: – Mitt faktiske rehab

For første gang kommenterer Sofie Steen Isachsen det mye omtalte Instagram-bildet, som førte til podkastbrudd med NRK.

Sophie Elise forteller om det omstridte Instagram-bilde i Sommer i P2.

ÅPNER OPP: Sophie Elise kommenterer for første gang Instagram-bråket i Sommer i P2.

Foto: Robert Rønning / NRK

– Lite visste jeg at dette var mitt faktiske rehab. Dette sjokket, sier Sofie Steen Isachsen, bedre kjent som Sophie Elise, i Sommer i P2.

Den tidligere toppbloggeren, som nå er influenser og forretningskvinne, snakker om tiden etter publiseringen av det omstridte Instagram-bildet i den timelange episoden.

– Jeg avpubliserte bildet så fort jeg skjønte hva det kunne bli tolket som. Men det var for sent. Bildet var blitt fanget opp og delt og ble omtalt igjen og igjen.

Ordknapp om innholdet i posen

Det var i februar i år at Isachsen delte bildet til sine 600.000 følgere på Instagram. Bildet viser Sophie Elise sammen med en annen influenser, der den andre influenseren holder en pose med noe hvitt i.

– Et bilde av meg og en venninne som tok selfie ble postet ved en feiltagelse fra min Instagram. Og det kunne indikere at det var rus involvert. Hun holdt en liten pose med noe hvitt i hånda. Jeg skrev at «livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man bare gir faen», sier Isachsen.

To uker senere sluttet influenseren med å lage podkasten «Sophie og Fetisha» sammen med venninnen Fetisha Williams for NRK.

Sophie Elise og Fetisha kommer med ny podkast på NRK Radio.

DEN GANG DA: Sophie Elise og Fetisha lagde podkast for NRK før samarbeidet ble brutt tidlig i mars.

Foto: Henriette Dæhli / NRK

– Skandalene er ikke gjennomtenkte

Dette er ikke første gangen Isachsen står i midten av stormen, og nettopp det er temaet for intervjuet i Sommer i P2.

I 2019 ble det full mediestorm med påfølgende debatt da Isachsen ble omtalt som «Norges farligste forbilde» av influenserkollegaen Kristin Gjelsvik. To år senere ble det nok en gang storm, da hun mottok verstingprisen Gullbarbie av Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press.

Sophie Elise under Debatten

MEDIESTORM: I 2019 stilte Sophie Elise på Debatten mot influenserkollega Kristin Gjelsvik.

Foto: Skjermdump / NRK

Selv tror Isachsen at noe av grunnen til at hun har havnet i så mange kontroverser handler om at hun er impulsiv og ikke tenker så mye på konsekvenser.

– Jeg sitter ikke og tenker: «her er mitt neste sjakktrekk». Det hadde vært gjennomskubart. Hvis man ser på skandalene og kontroversene så virker det ikke så gjennomtenkt, og det er fordi de ikke er det, sier hun på telefon til NRK.

Trakk seg fra ny podkast

Det siste året har hun også skapt store overskrifter ved flere anledninger.

Som i september da det ble kjent at hun hadde tilbrakt fem uker på rehab i Gjerdrum, fordi hun over en lengre periode hadde vært pilleavhengig. Nylig sto hun nok en gang i medias søkelys, da hun plutselig trakk seg fra den nye podkasten hun opprettet med venninnen Fetisha etter bruddet med NRK.

– Det er ingenting personlig mot henne. For meg føltes det riktig å trekke seg.

– Jeg er en ekstremt åpen bok. Men når man lager en podkast og snakker om sex og drikking, også skjer det med bildet. Da føltes premisset feil, forklarer hun videre.

Sophie Elise og Fetishas nye podkastbilde

TRAKK SEG: I juni trakk Sophie Elise seg fra den nye podkasten hun startet med Fetisha Williams i mars.

Foto: Xin Li

– Oppvekkeren jeg trengte

Siden hun ble kjent har Isachsen utallige ganger fått spørsmål om hva hun tenker om å være et forbilde.

Hennes første bok bærer tittelen «Forbilde». Hun har også ordet tatovert på armen. Likevel har hun hatt et ambivalent forhold til tittelen, og ikke alltid ønsket å kalle seg for det.

Nå mener Isachsen at noe har endret seg.

Sophie Elise i studio K80 på NRK
Foto: Robert Rønning / NRK

Hun beskriver tiden etter bråket om Instagram-bildet som oppvekkeren hun trengte. Til tross for at hun var på rehab i Gjerdrum i september, har de siste månedene føltes som den faktiske rehabiliteringen.

Når du holder på å miste alt, blir hvem du ønsker å være, og hvor du ønsker å havne, krystallklart, forteller hun i episoden, og fortsetter:

Jeg er klar for å vise det norske folk Sofie, sterkere enn før. Og hvem jeg faktisk er, nå som jeg har kommet ut på den andre siden.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters