Søndrekål Erling Sundal
2 kyllingbryst
1 spisskål
2 sjalottløk
1 ts hakket frisk estragon
Blancher kålen og avkjøl i isvann. Finhakk og fres sjalottløken i smør. Avkjøl og vend inn estragon. Legg kålen på plastfilm og kyllingbrystet oppå. Pensles med sjalottløk, salt og pepper. Rull sammen og pakk inn i plast film. La trekke i vannbad på 70 grader i 40 min.
Potetsalat
8 mandelpoteter
4 ss creme fraiche
1 dl hvitvin
1 ts finhakket sjalottløk
1 ts finhakket ingefær
½ ts finhakket hvitløk
salt, pepper og litt sukker
Kok potetene med skall, avkjøl og skrell. Del i skiver og dander de rett på tallerken. Hvitvin, sjalotteløk, hvitløk og ingefær kokes inn. Ha i creme fraiche og smak til med salt og pepper, sukker. Hell dressingen over potetene og anrett kyllingen på toppen.
Torsk i kombinasjon
800 g benfri torskefilet
1 dl olilvenolje
½ dl sitronsaft
salt og pepper
Torsken skjæres i tynne skiver, som legges i en sirkel på tallerken. Pensle fisken med sitron saft og olivenolje, salt og pepper.
Lokket lages på samme måte men legges på plast film.
200 g Spinat
1 ss fersk revet parmesan
4 m sjampinjong
Sauter spinat i smør, smak til med salt og pepper, Avkjøl, dander på torsken som ligger på tallerken. Dryss over parmesan og sjampinjong, legg over fiske lokket.
Vinagrette og marinert tomat
2 plommetomater
delt i båter
marinert med salt og sukker
2 sjalottløk finhakkes
2 ss finhakket gressløk
1 dl olivenolje
½ dl sitronsaft
salt og pepper
Alt blandes og legges over fisken med tomat.