Solveigs hjelpere

Hvorfor lukter promp så vondt? Det er et av spørsmålene Solveig Hareide har fått fra dere seere. I høst får hun hjelp av Lara til å sortere spørsmål om alt fra dyreskjelett til neseblod.

Lara Marlene Tangen og Solveig Hareide

HJELPER SOLVEIG: Lara Marlene Tangen er en av Solveigs tre nye hjelpere.

Foto: Rune Karlsen / NRK

Så kommer Jørgen og Abel inn og hjelper til med å forske litt videre på spørsmålene som blir tatt opp, som for eksempel hvordan du kan blande en skikkelig prompesmoothie eller lage jukseblod av ting du finner i kjøkkenskapet.

Følg med når seerspørsmålene blir besvart utover høsten, det kan bli både smell og søl og nye aha-opplevelser.

Jørgen Vikan, Abel Østerhagen og Solveig Hareide

KLAR: Jørgen Vikan og Abel Østerhagen står klar for å vise deg eksperimenter sammen med Solveig.

Foto: Rune Karlsen / NRK
Lara Marlene Tangen

PÅ POST: Lara sitter med e-postene og leser opp spørsmålene som Solveig skal finne ut av.

Foto: Rune Karlsen / NRK

Visste du forresten at det bare er en prosent, eller en hundredel av gassene i prompen som lukter. Til gjengjeld stinker de aldeles forferdelig. Se video: Seerspørsmål: Hvorfor lukter promp?


Har du et spørsmål til Solveig? Send det inn til Newton .

Her kan du se spørsmål som er kommet inn tidligere og som Solveig allerede har svart på: Spørsmål fra seerne

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.