Hopp til innhold

Søker din historie

En lang rekke av landets ypperste artister venter nå på å få lage musikk av dine opplevelser, når Norgesglasset nå starter vårens vakreste eventyr; ”Postkort fra livet”.

Odd Børretzen
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Hør: Postkort fra livet

Har du fortalt din historie? Kanskje har du fortalt den, men du har neppe opplevd å få noen av landets best kjente og profilerte artister lager musikk til akkurat din historie. Noen av artistene som vil være med er Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, Marte Wulff og Spelemannsvinner Henning Kvitnes, som tok med seg denne ideen fra Danmark.

Hvilken historie kan du sende inn?

Bjørn Johan Jacobsen og Pål Plassen

Vaktsjef i Norgesglasset Bjørn Johan Jacobsen og programleder Pål Plassen.

Foto: Erik Bull / NRK

Vaktsjef i Norgesglasset, Bjørn Johan Jacobsen sier at du kan skrive om absolutt om hva som helst.

- Om hendelser du aldri vil glemme. Om vendepunktet i ditt liv, store gleder, sorger, hverdagsglimt, overraskelser som livet ga deg. Stort og smått altså, ting som har festa seg ved deg.

Av de historiene som blir sendt inn vil artistene plukke sine historier fra bunken og lage sanger. Både historier, artister og sangene vil bli presentert i Norgesglasset framover våren og sommerhalvåret.

Plate og konsert

Marte Wulff

Marte Wulff er en av artistene.

Foto: Scanpix

Med 10 – 15 artister som lager hver sin sang blir det selvsagt plate.

- ”Postkort fra livet”-plata blir vårens vakreste eventyr i reprise på høstparten!

Da blir det stjernerush i platestudioet til Hellbillies, og så venter en stor konsert når snøbygene henger over oss mot vinteren, forteller Jacobsen.

Send inn din historie her:

Postkort fra livet

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.