NRK Meny
Normal

Søker din historie

En lang rekke av landets ypperste artister venter nå på å få lage musikk av dine opplevelser, når Norgesglasset nå starter vårens vakreste eventyr; ”Postkort fra livet”.

Odd Børretzen
Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Hør: Postkort fra livet

Har du fortalt din historie? Kanskje har du fortalt den, men du har neppe opplevd å få noen av landets best kjente og profilerte artister lager musikk til akkurat din historie. Noen av artistene som vil være med er Odd Børretzen og Lars Martin Myhre, Marte Wulff og Spelemannsvinner Henning Kvitnes, som tok med seg denne ideen fra Danmark.

Hvilken historie kan du sende inn?

Bjørn Johan Jacobsen og Pål Plassen

Vaktsjef i Norgesglasset Bjørn Johan Jacobsen og programleder Pål Plassen.

Foto: Erik Bull / NRK

Vaktsjef i Norgesglasset, Bjørn Johan Jacobsen sier at du kan skrive om absolutt om hva som helst.

- Om hendelser du aldri vil glemme. Om vendepunktet i ditt liv, store gleder, sorger, hverdagsglimt, overraskelser som livet ga deg. Stort og smått altså, ting som har festa seg ved deg.

Av de historiene som blir sendt inn vil artistene plukke sine historier fra bunken og lage sanger. Både historier, artister og sangene vil bli presentert i Norgesglasset framover våren og sommerhalvåret.

Plate og konsert

Marte Wulff

Marte Wulff er en av artistene.

Foto: Scanpix

Med 10 – 15 artister som lager hver sin sang blir det selvsagt plate.

- ”Postkort fra livet”-plata blir vårens vakreste eventyr i reprise på høstparten!

Da blir det stjernerush i platestudioet til Hellbillies, og så venter en stor konsert når snøbygene henger over oss mot vinteren, forteller Jacobsen.

Send inn din historie her:

Postkort fra livet

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK