Hopp til innhold

Snakk MGP med oss

Espen Borge, musikkritiker i NRK, har anmeldt artist for artist med fokus på sceneshowet. Er du enig eller uenig? Bli med og trill terningen!

Ingressbilde nytt mgp 2023 del 1

Bli med og si dine meninger om årets MGP-framføringer.

Syv artister har i kveld konkurrert om finaleplass i den første delfinalen i MGP i kveld.

De tre som kom videre til finalen er Ulrikke Brandstorp, Umami Tsunami og Alessandra!

Musikkritiker i NRK, Espen Borge, har gitt terningkast på selve showet.

Nysgjerrig på hva det endelige terningkastet ble? Se under eller ved å lese hele anmeldelsen her.

Bli med, diskuter og fortell oss hva din terning havner på!

Siste hilsen fra kritiker Espen Borge:

Alessandra, Ulrikke Brandstorp og Umami Tsunami er en ganske overraskende trio. Jeg var beinsikker på Ulrikke, men de to andre her så jeg ikke komme. Det viser seg at jeg antagelig er for gammel til å se appellen til Umami Tsunami, mens Alessandra beviser at folket fortsatt ikke har fått nok av troll og huldre i skogen. Likevel umulig å si at noen av disse er ufortjent videre, men godeste Eirik Næss burde vel vært med til Trondheim.

Uansett, vel blåst! Dette var gøy - vi sees neste lørdag!

Kulturstrøm

 • Disney-komponist Richard Sherman er død

  Richard Sherman, som komponerte en rekke sanger for Disney, blant annet til klassikerne «Mary Poppins» og «Jungelboken», døde lørdag, 95 år gammel.

  Sherman døde i Beverly Hills av sykdom knyttet til høy alder, opplyser Disney-konsernet.

  Sherman og broren Robert, som døde i 2012, var ansatt som komponister hos Disney fra 1960 til 1973. I løpet av de årene skrev de over 200 sanger til 27 filmer og nesten like mange TV-produksjoner.

  På merittlisten sto blant annet «Chim Chim Cher-ee» fra Mary Poppins i 1964, som de fikk en Oscar for. De skrev også hits som «It's a Small World» og «I Wanna Be Like You» fra «Jungelboken» i 1967. Utenfor Disney skrev de blant annet musikken til «Chitty Chitty Bang Bang» fra 1968.

  (NTB)

  Richard Sherman, her sammen med Mikke Mus, Minni og Elizabeth Gluck, skrev musikk til flere Disney-klassikere og andre film- og TV-produksjoner på 1960- og 1970-tallet, inkludert «Mary Poppins» og «Jungelboken». Han ble 95 år gammel.
  Foto: Willy Sanjuan/Invision / AP/NTB
 • Gullpalmen til Sean Baker

  Filmen «Anora» regissert av Sean Baker fekk den gjevaste prisen under Cannes-festivalen laurdag kveld. «Palme d´Or» eller Gullpalmen som den blir kalla på norsk.

  Sean Baker
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Cannes-pris til norsk film

  Den norske filmen «Armand» vann prisen for beste debutfilm under filmfestivalen i Cannes. Filmen er regissert av Halfdan Ullmann Tøndel, som er sonen til Linn Ullmann og barnebarnet til Liv Ullmann. Renate Reinsve (bildet) spelar ei av hovudrollene i filmen.

  Filmen blei spelt inn i Ålesund i fjor sommar.

  Elisabeth (Renate Reinsve) iakttages av Sarah (Ellen Dorrit Petersen) i Halfdan Ullmann Tøndels «Armand».
  Foto: Eye Eye Pictures og Norsk Filmdistribusjon