Hopp til innhold

Snakk MGP med oss

Espen Borge, musikkritiker i NRK, har anmeldt artist for artist med fokus på sceneshowet. Er du enig eller uenig? Bli med og trill terningen!

Ingressbilde nytt mgp 2023 del 1

Bli med og si dine meninger om årets MGP-framføringer.

Syv artister har i kveld konkurrert om finaleplass i den første delfinalen i MGP i kveld.

De tre som kom videre til finalen er Ulrikke Brandstorp, Umami Tsunami og Alessandra!

Musikkritiker i NRK, Espen Borge, har gitt terningkast på selve showet.

Nysgjerrig på hva det endelige terningkastet ble? Se under eller ved å lese hele anmeldelsen her.

Bli med, diskuter og fortell oss hva din terning havner på!

Siste hilsen fra kritiker Espen Borge:

Alessandra, Ulrikke Brandstorp og Umami Tsunami er en ganske overraskende trio. Jeg var beinsikker på Ulrikke, men de to andre her så jeg ikke komme. Det viser seg at jeg antagelig er for gammel til å se appellen til Umami Tsunami, mens Alessandra beviser at folket fortsatt ikke har fått nok av troll og huldre i skogen. Likevel umulig å si at noen av disse er ufortjent videre, men godeste Eirik Næss burde vel vært med til Trondheim.

Uansett, vel blåst! Dette var gøy - vi sees neste lørdag!

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.