I frysedisken på supermarkedet ligger wienerschnitzelen, i brøddisken står pariserloffen og i delikatesseavdelingen får du kjøpt russisk kaviar. Vi tar det som en selvfølge at disse varene er lett tilgjengelige, men smaker de egentlig som de skal smake?
I ukene som kommer skal vi snakke med folk fra land og distrikter der maten opprinnelig kommer fra. Det skal handle om mat du kjenner navnet på, men som i original
tilstand kanskje smaker helt annerledes.
Er det matretter du er spesielt nysgjerrig på, send oss en
mail eller skriv.
Smaker det riktig?
Er det slik grekerne tilbereder sin salat? (Foto: Tine)
Dessuten, kommer du fra Tyskland, Frankrike, Italia, Japan eller Hellas for den saks skyld, er glad i mat og bosatt i Norge. Send oss et brev eller en e-post. Vi vil vite hvordan den greske salaten egentlig skal være, sammenlignet med det vi får servert her til lands. Eller om den versjonen av Kylling Marengo du spiste her om dagen, smaker som den gjorde da Napoleons kjøkkensjef laget den for første gang etter slaget ved Marengo.
Adressen er:
Nitimen
RBU 1
0340 Oslo
Eller send en e-post til Nitimen.