Slutter i NRK – men leverer mer TV

Tore Strømøy blir selvstendig næringsdrivende og slutter i NRK, men skal fortsette å jobbe for selskapet. – Det er ingen som tror på meg når jeg sier det ikke er for pengene, sier Strømøy til NRK.no.

Tore Strømøy

Tore Strømøy skal fortsatt levere programmer til NRK.

Foto: Frank Ludvigsen

– Mediehuset NRK Trøndelag og Tore er enige om en leveranseavtale og Tore blir fortsatt å se på NRK1 med blant annet programmet Tore på Sporet, sier programsjef for TV, Ida Kvissel.

– Ingen dramatikk

Tore Strømøy avviser at det ligger noen dramatikk bak avgjørelsen hans.

– Jeg håper og tror jeg skal jobbe med programmer for NRK i mange år fremover. Men jeg trenger å møte andre i eksterne miljøer for å få inspirasjon og for å tenke nye tanker. Avtalen åpner for en annen kontakt med andre enn det en har mulighet til som fast ansatt, sier Strømøy i en pressemelding.

Til NRK.no utdyper han:

– I NRK sier de ofte at det er ting jeg ikke kan gjøre, som eksterne foredrag, da det kommer i konflikt med arbeidsforholdet. Hadde det vært opp til meg ville jeg helst hatt permisjon, men det går ikke.

Strømøy forteller videre at han ikke ønsker å bli en «en gammel mann på kontor som lager Tore på Sporet».

– Jeg er jo en enmanns-redaksjon. Jeg vil få påfyll og bli en gladere fyr. Nå fant vi en løsning alle er fornøyd med. Jeg slutter i NRK i morgen og begynner i NRK på mandag.

Avviser øknomiske motiver

Andre kjente NRK-fjes som Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Fredrik Skavlan har også gått ut av NRK og levert ferdige programmer som selvstendig næringsdrivende.

Han avviser imidlertid at han tar steget ut av NRK for pengenes skyld.

– Det er ingen som tror på meg når jeg sier det ikke er for pengene. Men jeg har ikke en avtale med Coop eller noe sånt. Jeg har ikke bedt om høyere lønn, strengt tatt kommer jeg vel dårligere ut, men det er nå så.

Selv om han nå åpner for å ta andre oppdrag, avviser han at han kan bli å se på andre kanaler enn NRK.

– Når jeg er på ett lag, så er jeg der, sier Strømøy, som i år opplevde at favorittlaget hans Cardiff rykka opp til Premier League for første gang i historien.

– Så nå kan jeg ta fri fredag og mandag og dra til Cardiff, som også kan resultere i flere ideer for NRK.

Tore Strømøy har laget åtte sesonger med Tore på sporet, og den siste programserien ble sendt sist vinter med over en million seere hver søndag i åtte uker.

Nå jobber han med en ny serie, i tillegg til at det blir mer på sporet.

Jeg kan ikke si så mye annet enn at vi reiser rundt i landet i god hurtigrutestil, på jakt etter fine steder og god musikk.

Altså ikke ulikt sommerjobben han hadde på NRKs sommerbåt, som gikk landet rundt. Resultatet blir trolig å se på TV i januar, forteller han.

– Det kommer mer

– Vi er derfor veldig glade for at Tore Strømøy ønsker å jobbe videre med denne helstøpte publikumssuksessen for NRK, sier Kvissel.

Tore Strømøy ble ansatt i NRK Trøndelag i 1986, og hadde et års permisjon i 1990 hvor han var ansatt i Adresseavisen. Fra 1991 har han jobbet med TV i NRK Trøndelag, og i 17 av disse årene har han jobbet med serien "Tore på sporet".

Inger Lise Rypdal, Ida Jenshus og Tore Strømøy

Her er Tore Strømøy sammen med Inger Lise Rypdal og Ida Jenshus da han ledet programmet 'Lyden av lørdag'.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Kulturstrøm

 • Palmesus-gründer lager ny festival

  Heine Strømme har allerede booket tre artister til sin nye festival Sommerbris, skriver fvn.no. Di Derre, Stavangerkameratene og Ina Wroldsen skal opptre på den allsangvennlige festivalen som finner sted på Odderøya i Kristiansand i 2020.

  Heine Strømme, tidligere markedsføringsansvarlig for Oktoberfest Chateu Neuf
  Foto: Vegard Nekstad
 • Elina Krantz selger Stand up Norge

  Eier Elina Krantz selger humorselskapet Stand up Norge. Stand up Norge driver blant annet Latter i Oslo, og har en rekke av landets mest kjente komikere i stallen. Krantz startet selskapet i 1997, og selger det nå til All Things Live, melder DN.

  Elina Krantz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix