NRK Meny
Normal

Slik smiler man sleskt på radio

Det er de slemme karakterene som er de morsomme å spille, mener skuespillerne Finn Schau og Erik Hivju, i årets påskekrim på radio.

Video Slik smiler man sleskt på radio

Se det første møtet mellom de to superskurkene Langholm jr og Karsten Horn, i Finn Schau og Erik Hivjus skikkelser. (Foto: Bill Gystad)

Erik Hivju spiller Langholm jr. Finn Schau har rollen som Karsten Horn i radioteatrets påskekrim «Profitøren».

Hør direkte i NRK P2 fra Skjærtorsdag kl. 18.03, med reprise i NRK P1 kl. 23.03.

Hør alle episodene i nett-tv

Skurk møter skurk

I dag er det aller første møtet mellom de to skurkene Langholm jr. og advokaten Karsten Horn i NRKs radioteaterstudio. De to skuespillerne er godt rutinerte med teater - både på scenen og bak mikrofonen.

– Det er ikke noe som skaper så mye fine bilder inne i hodene til folk, som radio. Hvis det er 500.000 som hører på, så er det 500.000 forskjellige bilder i hodene deres. Hvis handlingen skjer på scenen eller på film, så ser jo alle bare det samme, sier Finn Schau.

 • Tar et oppgjør med krigshistorien
 • Bildegalleri:

Best med onde roller

Det er de onde karakterene som er de beste å spille, synes de to skuespillerne.

– Det er mye morsommere å spille slem enn å spille snill, sier Schau, som spiller advokaten til Langholm jr.

Erik Hivju, som spiller Langholm jr. mener at advokaten hans er ganske nøktern, og at det er han selv som er mest redd.

– Men han blir nervøs av meg, selv om det er han som er det kloke hodet av oss. Det er nemlig mye frykt og desperasjon i meg. Han burde ha stoppet meg, men han blir tvunget til å handle som han gjør i stykket, sier Erik Hivju lurt.

– Jeg er på en måte kjøpt og betalt av Langholm, sier Finn Schau om sin advokatrolle.

Lytt til trailer PROFITØREN

Trailer PROFITØREN

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim