Slektshjelp i nettmøte

Programmet "Hvem tror du at du er" har vakt stor interesse for slektsforskning. Søndag satt to medlemmer av foreningen DIS-Norge klar til å svare på spørsmål.

Klar for nettarbeid

Benytt sjansen til å få hjelp til å finne fram i arkiver og andre kilder. Nå er et nettmøte om slektsforskning.

Foto: Andy G / http://www.flickr.com/photos/andyg/8187148/ / Flickr.com

Les svarene fra nettmøtet her!

Etter det første programmet i serien sa musiker Bjarne Brøndbo at slektsforskning var " - En utrolig reise å være med på ". Dette fikk mange til å ville lete etter egne forfedre, men det er ikke bare lett å finne fram i de digitale arkivene.

Få hjelp til å finne fram

Torill Johnsen og Mette Gunnari fra DIS-Norge, den største slektsforskerforeningen i landet, veiledet nrk.no-leserne i en jungel av kilder.

De ga råd og svarte på generelle spørsmål, men kunne dessverre ikke hjelpe med private spørsmål etter navngitte personer.

Arkivmapper i hyller

Mange arkiver er flyttet ut av hyllene inn på nettet, men fortsatt kan det være godt å få hjelp til å finne fram.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Her er viktige kilder på nett

Arkiver

Slektsforeninger

Her ligger det mange tips og lenker til ressurser

Kulturstrøm

  • Utsetter Michelin-utdelingen

    Utdelingen av årets stjerner til nordiske gourmetrestauranter er utsatt på grunn av pandemien. Den prestisjefylte Michelin-utdelingen skulle holdes i Stavanger 8. februar, men er utsatt til mai. Kun kort tid etter prisutdelingen i februar 2020 måtte de fleste gourmetrestaurantene stenge.

  • Fall i champagne-salget i fjor

    Salget av champagne falt 18 prosent i fjor, opplyser bransjeorganisasjonen CIVC. Koronapandemien førte til stengte barer og restauranter i 2020, men nedgangen var mindre enn CIVC fryktet etter den første nedstengingen i mars og april.