Hopp til innhold

Skriver stor norsk rolle til Broen sesong tre

Broens manusforfattere er så glade for den norske suksessen at de skriver inn en større norsk rolle i tredje sesong av krimserien.

Broen 2

Kim Bodnia og Sofia Helin har i gjennomsnitt hatt 640.000 norske seere. Alt tyder på at det kommer enda en sesong av Broen.

Foto: Carolina Romare / SVT

Forventningene til siste episode av Broen 2 er stor, men fansen er nok enda mer interessert i om det kommer en ny sesong av den svensk-danske krimserien.

NRK har snakket med to av manusforfatterne, Hans Rosenfeldt og Nikolaj Scherfig, som begge har fullstendig tro på at det blir en tredje sesong.

Manusforfatter Broen, Hans Rosenfeldt

Forfatter Hans Rosenfeldt jobber for tiden med manus til de første episodene av Broen 3.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

– Ja, det vil jeg absolutt tro. Det er alltid litt spennende rundt finansieringen, men de tilbakemeldinger vi har fått tyder meget sterkt på at det blir en sesong tre, sier Scherfig til NRK.

Det endelige valget blir tatt av SVT, DR og hovedsponsoren, den tyske tv-kanalen ZDF. Rosenfeldt kan fortelle at de allerede er godt i gang med den tredje sesongen.

– Vi holder på med storyline og plott for sesong tre nå. De to første episodene skal være klare innen jul, sier Rosenfeldt.

Stor norsk rolle

Danske Scherfig forteller at teamet bak Broen er storfornøyd med den norske mottakelsen. Så fornøyd at de i tredje sesong har en gave til oss, sine naboer i henholdsvis nord og vest.

– Vi synes det er veldig hyggelig at en så stor andel av norske tv-seere følger med på Broen. Derfor vil jeg avsløre at vi veldig gjerne vil putte noe norsk inn i den tredje sesongen, sier manusforfatteren.

Broen har tidligere hatt den norske skuespilleren Jakob Oftebro i en av de sentrale rollene, men denne gangen skal det norske innslaget i serien slippe å snakke dansk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jakob Oftebro

Sofia Helin og Kim Bodnia fikk selskap av Jakob Oftebro i den andre sesongen av Broen, men nordmannens rolle av dansk. I år vil manusforfatterne skrive inn en egen norsk rolle som skal være med i alle ti episodene.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

– Det kommer i hvert fall en skuespiller som snakker norsk og som jeg definerer som norsk. Resten må bli en overraskelse, røper Scherfig.

Scherfigs svenske kollega virket litt overrumplet over at dansken røper dette, men kan bekrefte at det stemmer.

– Vi har skrevet inn en norsk karakter som kommer til å være med i alle ti episodene, sier Rosenfeldt.

Stor suksess i Norden og internasjonalt

Her til lands har krimserien hatt strålende seertall, både i første og andre sesong. Den seneste sesongen, som har gått mandager på NRK1, har hatt 640.000 gjennomsnittlige tv-seere og en markedsandel på 33,7 prosent.

– Den har vært en kjempesuksess for oss, i hele Norden. Høye seertall i alle land, og gjennomgående positive kommentarer, sier Rosenfeldt.

Broen har blitt solgt til en rekke land, både som tv-serie og som konsept.

– Det kommer inn noe nye hver uke, så jeg vet ikke helt tallet. Men jeg tror den er solgt til rundt 150 land, sier manusforfatteren.

Flere av landene er også i god gang med produksjon og sending av Broen-kopier.

Les alt om Broen her.

Svensk-dansk krimserie. Politiet har nok informasjon til å lage et fantombilde av den ettersøkte, og Saga og Martin tror saken snart er oppklart. Men det tar lengere tid enn de tror. Ledetrådene peker mot Kastrup flyplass. Med Sofia Helin og Kim Bodnia. Sesong 2 (9:10)

Broen

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters