NRK Meny
Normal

Skiskytterforbundet: – En lettelse å se at ikke pengene alltid avgjør

Presidenten i Norges skiskytterforbund jubler etter at det ble klart at NRK har fått rettighetene til fire nye år med skiskyting på TV. TV2 varsler imidlertid kamp.

Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen

I fire nye år får norske TV-seere se Tarjei Bø kjempe om flere skiskyttergull på NRK. Ole Einar Bjørndalen følger med iallfall frem til OL i Sotsji.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Tore Bøygard og Mikael Löfgren

President Tore Bøygard i Norges Skiskytterforbund mener det er til det beste for skiskyttersporten av NRK fikk TV-rettighetene for de fire neste årene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg er så glad for at det endte som det gjorde! Det var en lettelse å se at det ikke alltid er pengene som avgjør, for oss i Skiskytterforbundet er denne avgjørelsen enormt viktig, jubler en fornøyd president Tore Bøygard overfor NRK.no.

NRK er av den europeiske kringkastingsunionen EBU valgt som mediepartner for den nye skiskytteravtalen for 2014-2018. EBU har i praksis fått rettighetene for denne perioden av det internasjonale skiskytterforbundet, IBU.

Til slutt sto det mellom NRK og TV2 i kampen om de norske rettighetene.

– Vi er veldig fornøyde med at det var én kanal som fikk alle rettighetene. Det er viktig med god kvalitet og forutsigbarhet, og NRK har levert dette i alle år, mener skiskytterpresidenten.

Les også: Bjørndalen legger opp etter Sotsji

I dragkamp med TV2

Også innad i NRK er det lettelse å spore etter at mediehuset gikk seirende ut av duellen med TV2 om rettighetene til en av NRKs sterkeste merkevarer i vinterhalvåret.

– Jeg er selvsagt svært fornøyd med at vi kan fortsette å tilby vårt publikum en av de mest populære vinteridrettene, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Rune Haug

Sportsredaktør Rune Haug i NRK gleder seg til vinteren etter at NRK sikret seg rettighetene til fire nye år med skiskyting.

Foto: NRK

Sportsredaktør Rune Haug forteller at redaksjonen gleder seg til å fortsette å lage gode sendinger fra mesterskap i fire nye år.

– Dette er kjempemoro, og jeg gleder meg allerede til det kommer snø så vi kan komme i gang med vinteren, legger han til.

Lover folkefest

President Anders Besseberg i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) er også fornøyd med at det blir skiskyting på NRK også de fire neste vintrene.

– Vi har hatt et veldig positivt samarbeid med EBU og NRK i 20 år, og samarbeidet mellom NRK og det norske skiskytterforbundet går enda lenger tilbake i tid. Dette har tjent begge parter, og har vært positivt for skiskyttersporten, sier Besseberg til NRK.no.

Ola Lunde

Ekspertkommentator Ola Lunde sier dette var en viktig seier mot TV2.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde mener dette var en svært viktig kamp å vinne overfor TV2.

– Jeg har ingen tro på at TV2 ville viderebrakt den kvaliteten vi har stått for. De har en helt annen filosofi, og det ville blitt et helt annen produkt, påstår Lunde overfor NRK.no.

Nå gleder han seg til skiskyting-VM på hjemmebane i 2016 og lover en ny folkefest.

TV2 varsler kamp

Rettighetssjef Runar Østmo var den som forhandlet med EBU på vegne av NRK. Han forteller at det har vært en lang og krevende prosess frem til bekreftelsen som kom torsdag morgen.

– Nå gjenstår kun siste etappe i sluttforhandlingene mellom EBU og IBU, men det er uansett fint å se at en så stor og populær idrett som skiskyting også verdsetter eksponering og synlighet av sitt produkt med tanke på fremtidig interesse og eksponering, sier han til NRK.no.

Hos TV2 har imidlertid ikke EBUs avgjørelse falt i god jord.

Kanalen har ønsket å satse knallhardt på vintersport, og har sikret seg rettighetene til OL i Sotsji neste vinter. OL varer imidlertid bare i to uker, og skiskytingrettighetene var i den sammenheng en viktig brikke i en større vintersatsing for TV2.

– Vi fikk en epost fra EBU i går kveld om at NRK har fått TV-rettighetene til skiskyting i perioden 2014-2018, uttaler kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV2 til NRK.no.

Han legger ikke skjul på at TV2 ikke er enige i denne avgjørelsen.

– Vi er til stede i EBU-møter på Malta nå, hvor dette vil bli diskutert. TV2 ønsker ikke å uttale seg noe mer om denne saken før disse samtalene er avsluttet, sier han.

Kulturstrøm

  • Vant pris under Oslo Runway

    Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  • Den første filmplakaten

    Verdens første filmplakat skal selges på auksjon. Plakaten er for den første visningen av Lumière-brødrenes filmer i Paris in 1895, og markere dermed starten på den moderne filmepoken, skriver The Guardian. Plakaten er designet av Henri Brispot, og viser publikum på vei til å se bevegelige bilder på skjerm for aller første gang. Plakaten forventes solgt for over en halv million kroner.