Skandalejournalistikkens far

Trodde du at Se & Hør var først ute med sladrejournalistikk? I dette Kurerprogrammet skal vi blant annet tilbake til 1800-tallet og høre at ikke alt var bedre før.

Hør Kurer 123:Mediehistorie, medieprat og Espen Thoresen

Den som gir oss historien om Peder Soelvold, skandalejournalistikkens norske far, er Kurers faste mediehistoriker Henrik G. Bastiansen.


Vi skal også høre mer fra Espen Thoresen (Hværsaagod Takkskalduha), som du møtte i Kurer-programmet P3 i 15 år . Han har slutta med radio, men har fortsatt sterke meninger om hvordan man kunne ha gjort det.

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Og vi får siste episode i oppsummeringa av medieåret 2008. Kurers mediepratere snakker om krisetidene i mediehusene og NRKs posisjon.

Mediepraterne er: Tanja Storsul, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Per Arne Kalbakk, direktør for den nye Marienlystdivisjonen i NRK, og Gunnar Flikke, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • YouTube-krangel rammer norsk musikk

  Også norsk musikk fjernes fra danske Youtube-skjermer. Grunnen er at Koda, som forvalter musikkrettighetene, og Google ikke er enige om en ny avtale om inntekter fra avspillinger, skriver Tek.no. Dette gjelder kun i Danmark, ifølge Tono her i Norge.

  En You Tube-app
  Foto: Patrick Semansky / AP
 • Langtidseffektane blir alvorlege

  Arrangørar av kultur- og idrettsarrangement har lenge levd i håpet om å kunna ha opp til 500 personar frå og med 1. september. Fleire aktørar har også bedd om å endre tolkinga av 1-metersregelen. Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører bekymrar seg for kulturbransjen som allereie ligg nede.

 • Oprah sender bok til ledere

  Oprah Winfrey meldte på CBS Morning at hun kjøper inn 500 eksemplarer av boka «Caste» og sender til alle landets guvernører, ordførere, direktører for de 100 største selskapene og professorer ved de 100 beste universitetene. Talk show-verten mener «Caste» er den viktigste boka hun noensinne har valgt til bokklubben sin.