Skandalejournalistikkens far

Trodde du at Se & Hør var først ute med sladrejournalistikk? I dette Kurerprogrammet skal vi blant annet tilbake til 1800-tallet og høre at ikke alt var bedre før.

Hør Kurer 123:Mediehistorie, medieprat og Espen Thoresen

Den som gir oss historien om Peder Soelvold, skandalejournalistikkens norske far, er Kurers faste mediehistoriker Henrik G. Bastiansen.


Vi skal også høre mer fra Espen Thoresen (Hværsaagod Takkskalduha), som du møtte i Kurer-programmet P3 i 15 år . Han har slutta med radio, men har fortsatt sterke meninger om hvordan man kunne ha gjort det.

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Og vi får siste episode i oppsummeringa av medieåret 2008. Kurers mediepratere snakker om krisetidene i mediehusene og NRKs posisjon.

Mediepraterne er: Tanja Storsul, førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Per Arne Kalbakk, direktør for den nye Marienlystdivisjonen i NRK, og Gunnar Flikke, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Åpner for store produksjoner

  Storbritannia vil åpne opp for at utvalgte internasjonale sportsbegivenheter og store film- og TV-produksjoner skal få grønt lys til tross for koronaviruset. Blant annet har de snakket med Tom Cruise om å gjenoppta «Mission Impossible»7 og 8.

 • Seter revet på Dovrefjell

  Rivingen av Bentdalssetra på Dovrefjell er nå gjennomført. Dermed står bare en av de to Vesllie-setrene på Dovrefjell igjen. Det skriver Nationen. Planen var å sanere hele setergrenda, men Rolstadsetra blir stående etter at rivingsplanene møtte stor motstand.

 • Tar over rollen i «The Crown»

  Den britiske skuespilleren Lesley Manville skal spille dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, i den femte og avsluttende sesongen av TV-serien «The Crown». Manville tar dermed over stafettpinnen fra Helena Bonham Carter, som i sin tur tok over rollen fra Vanessa Kirby (NTB).

  Lesley Manville
  Foto: Laurie Sparham / Scanpix