P3 i 15 år

Den 2. oktober 1993 gikk ungdomskanalen P3 på lufta for første gang. I denne utgaven av Kurer mimrer vi litt og prøver å finne ut hva slags rolle kanalen har spilt gjennom 15 år.

P3 fyller 15 år
Foto: Illustrasjon: Morten Skogly / NRK

Hør Kurer 114: P3 15 år

P3 15 år
Foto: Illustrasjon: Rashid Akrim / NRK

I programmet møter du P3-veteran Birger Vestmo, som fortsatt jobber i kanalen med programmet ”Filmpolitiet”.

Espen Thoresen (Hværsaagod Takkskalduha) mimrer om gamle dager i P3 og XL.

P3s kanalsjef Marius Lillelien og radioforsker Lars Nyre møter du også. Nyre er førsteamanuensis i medievitenskap ved Universitetet i Bergen og trofast P3-lytter. Han gir oss sin vurdering av hva P3 har bidratt med i norsk mediehistorie.

Det blir også gjenhør med gamle P3-klipp.

Flere klipp og mer om P3-historien får du på P3s egne nettsider: http://nrkp3.no/hipp-hipp-hurra/

Ansvarlig for dette Kurer-programmet er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Trump: Microsoft kan kjøpe TikTok

  USAs president Donald Trump sier mandag at han ikke har noe imot om amerikanske Microsoft kjøper opp det kinesisk-eide selskapet TikTok, melder Reuters. Forrige uke truet Trump med å forby TikTok i USA.

  TikTok
  Foto: Thomson Reuters
 • Få kvinnelige regissører

  Ny rapport viser at kun 22 prosent av regissørene av europeiske kinofilmer var kvinner. Bak rapporten står The European Audiovisual Observatory. De har sett på hvor mange kvinner som står bak film og TV-serier produsert i årene fra 2015 til 2018 og vist i 2018 og 2019. Det påvirker hvilke sexscener vi får se i film, mener regissør Erik Poppe.

 • «Frida» på toppen av lista

  Nina Grünfelds biografi om sin ukjente farmor var den mest solgte biografi- og memoar-utgivelsen i første halvår av 2020. Farmoren var tysk, jødisk, prostituert og mistenkt for spionasje da hun ble gravid. Sønnen Berthold kom til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

  Nina Grünfeld og boka «Frida: Min ukjente famors krig»
  Foto: Johs. Bøe / Aschehoug/NRK