NRK Meny
Normal

P3 i 15 år

Den 2. oktober 1993 gikk ungdomskanalen P3 på lufta for første gang. I denne utgaven av Kurer mimrer vi litt og prøver å finne ut hva slags rolle kanalen har spilt gjennom 15 år.

P3 fyller 15 år
Foto: Illustrasjon: Morten Skogly / NRK

Hør Kurer 114: P3 15 år

P3 15 år
Foto: Illustrasjon: Rashid Akrim / NRK

I programmet møter du P3-veteran Birger Vestmo, som fortsatt jobber i kanalen med programmet ”Filmpolitiet”.

Espen Thoresen (Hværsaagod Takkskalduha) mimrer om gamle dager i P3 og XL.

P3s kanalsjef Marius Lillelien og radioforsker Lars Nyre møter du også. Nyre er førsteamanuensis i medievitenskap ved Universitetet i Bergen og trofast P3-lytter. Han gir oss sin vurdering av hva P3 har bidratt med i norsk mediehistorie.

Det blir også gjenhør med gamle P3-klipp.

Flere klipp og mer om P3-historien får du på P3s egne nettsider: http://nrkp3.no/hipp-hipp-hurra/

Ansvarlig for dette Kurer-programmet er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic.

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold
 • 16 millioner til bibliotek

  Nasjonalbiblioteket har bevilget 16 millioner kroner til 56 prosjekter og utviklingstiltak i bibliotek over hele landet. En rekke av prosjektene som har fått støtte er knyttet til videreutvikling av bibliotektilbudet til barn og unge, og mange bibliotek er nå spesielt opptatt av å invitere innbyggerne og lokalsamfunnet inn i utviklingsprosessen (NTB).