Etterlyst: Unge radiolyttere

Pila peker nedover for de aller fleste barneprogram på radio, og nå vurderer NRK å kutte ned på radiosatsinga for barn.

Breidablikk og Fagerholt Barnehjem får radio-grammofon i 1954
Foto: Scanpix / SCANPIX

Hør Kurer 180: Etterlyst: Unge radiolyttere

De aller fleste radioprogram for barn mister lyttere, viser en ny rapport fra TNS Gallup.

I denne utgaven av Kurer spør vi hvorfor, og om allmennkringkastere fortsatt bør bruke store ressurser på et tilbud som færre og færre barn bruker.

Barna selv, programdirektør i NRK Super, Nils Stokke, medieforsker Hilde Thoresen, programlederne i Popcorn på Radio Norge og folka bak Radio Super medvirker i denne utgaven av Kurer.

Kulturstrøm

 • Trump: Microsoft kan kjøpe TikTok

  USAs president Donald Trump sier mandag at han ikke har noe imot om amerikanske Microsoft kjøper opp det kinesisk-eide selskapet TikTok, melder Reuters. Forrige uke truet Trump med å forby TikTok i USA.

  TikTok
  Foto: Thomson Reuters
 • Få kvinnelige regissører

  Ny rapport viser at kun 22 prosent av regissørene av europeiske kinofilmer var kvinner. Bak rapporten står The European Audiovisual Observatory. De har sett på hvor mange kvinner som står bak film og TV-serier produsert i årene fra 2015 til 2018 og vist i 2018 og 2019. Det påvirker hvilke sexscener vi får se i film, mener regissør Erik Poppe.

 • «Frida» på toppen av lista

  Nina Grünfelds biografi om sin ukjente farmor var den mest solgte biografi- og memoar-utgivelsen i første halvår av 2020. Farmoren var tysk, jødisk, prostituert og mistenkt for spionasje da hun ble gravid. Sønnen Berthold kom til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere.

  Nina Grünfeld og boka «Frida: Min ukjente famors krig»
  Foto: Johs. Bøe / Aschehoug/NRK