Etterlyst: Unge radiolyttere

Pila peker nedover for de aller fleste barneprogram på radio, og nå vurderer NRK å kutte ned på radiosatsinga for barn.

Breidablikk og Fagerholt Barnehjem får radio-grammofon i 1954
Foto: Scanpix / SCANPIX

Hør Kurer 180: Etterlyst: Unge radiolyttere

De aller fleste radioprogram for barn mister lyttere, viser en ny rapport fra TNS Gallup.

I denne utgaven av Kurer spør vi hvorfor, og om allmennkringkastere fortsatt bør bruke store ressurser på et tilbud som færre og færre barn bruker.

Barna selv, programdirektør i NRK Super, Nils Stokke, medieforsker Hilde Thoresen, programlederne i Popcorn på Radio Norge og folka bak Radio Super medvirker i denne utgaven av Kurer.

Kulturstrøm

 • Knausgård inspirert av «Twin Peaks»

  Karl Ove Knausgård er i Norge for å promotere sine nye roman «Ulvene fra evighetens skog». – Jeg er nok inspirert av Twin Peaks. Jeg har ikke tenkt på det før, men den gjorde et utrolig inntrykk på meg. Der var det noe mystisk som hendte i et realistisk univers, sier han til NRK.

 • Humørfylt og bloddryppende grøss

  Den nye tv-serien om skrekkdukken «Chucky» dukker opp på C More og TV 2 Play fra 31. oktober. Sigurd Vik i Filmpolitiet har sett de tre første episodene og synes «Chucky» fungerer godt i serieform. Terningkast 4.

  Brad Dourif sprudler som den snerrende stemmen til den velkjente seriemorderdukken Chucky. Denne gangen er det 14 år gamle retrokunstneren Jake Wheeler (Zackary Arthur) som er så uheldig å bli Chuckys nye bestevenn.
  Foto: C More
 • Solistprisen til Amalie Stalheim

  Cellist Amalie Stalheim (28) er vinnar av Den norske solistpris 2021.

  – Stalheim er midt inne i ein rakettkarriere som vekkjer oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har eit uvanlig breitt og interessant repertoar, der rykande ferske cellokonsertar og standardrepertoaret inngår like naturleg, seier Peter Herresthal, styreleiar i Den norske solistpris.

  Prisen består av 100 000 kroner, og dessutan to prestisjefylte konsertoppdrag: Eigen konsert under Festspillene i Bergen 2022 og eit solistoppdrag saman med Bergen Filharmoniske Orkester 18. november i år. Konserten vert sendt i Hovedscenen på NRK2. I tillegg til Stalheim var fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien nominerte til solistprisen.