Skal lage ny Indiana Jones-film

Steven Spielberg og Harrison Ford skal lage film nummer fem om eventyreren Indiana Jones.

Harrison Ford og Steven Spielberg

Steven Spielberg og Harrison Ford forenes i en femte Indiana Jones-film, med premiere om tre år.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Det bekrefter Walt Disney Company tirsdag. De melder også at filmen skal være klar for kinoene sommeren 2019.

Foruten at Spielberg og Ford er på plass, skal Kathleen Kennedy og Frank Marshall, som begge har jobbet med tidligere Indiana Jones-filmer, produsere filmen.

Stor franchise

Indiana Jones

Scene fra Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike - den siste «Indy»-filmen, som kom i 2008.

Foto: Photo Credit: David James / David James

Den forrige filmen i Indiana Jones-serien kom i 2008, og het «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike». De tre første filmene kom mellom 1981 og 1989.

Karakteren Indiana Jones, som ble skapt av George Lucas, har vært en veritabel pengemaskin. Det er laget TV-serier, videospill, bøker, leker, temaparker og tegneserier om den fiktive amerikanske arkeologen, som reiser verden rundt på spennende eventyr.

De fire første filmene skal til sammen ha spilt inn hele to milliarder dollar (17 mrd. kroner) på kinovisninger verden over.

Handlingen i de fire første filmene er lagt til mellom 1930- og 1950-tallet, og det er ikke kjent hvilken tidsalder den neste filmen vil legges til.

– Ingen kan erstatte Harrison Ford

Skuespiller Harrison Ford og regissør Steven Spielberg vil være henholdsvis 77 og 73 år gammel når filmen har premiere i juli 2019. Spielberg har nylig uttrykt interesse for å lage en siste Indiana Jones-film sammen med Ford.

Det har gått rykter om at Ford skulle byttes ut, men i desember sa Spielberg at det er uaktuelt å la noen andre spille Indiana Jones.

– Ingen kunne erstattet Harrison som «Indy». Jeg har overhodet ikke til hensikt å la noen andre skuespillere gå i hans sko, på samme måte som at mange ulike skuespillere har spilte Spider-Man eller Batman. Det er bare én som kan spille Indiana Jones, og det er Harrison Ford, sa han til Screen.

Skuespilleren har selv sagt at dette er noe han har veldig lyst til, og han har tidligere fortalt at de hadde klar både sjanger og konsept for en femte film, men at det var uklart om George Lucas gikk god for planene. Det er ikke kjent om Lucas, som nylig solgte Lucasfilm til Disney, har en finger med i spillet i den femte filmen.

Dette er de foregående fire filmene i Indiana Jones-serien:

 • Jakten på den forsvunne skatten – 1981
 • Indiana Jones og de fordømtes tempel – 1984
 • Indiana Jones og det siste korstog – 1989
 • Indiana Jones og krystallhodeskallenes rike – 2008

Kulturstrøm

 • Phil Spector er død

  Musikkprodusenten Phil Spector er død, 81 år gammel. Det melder TMZ. Amerikaneren sonet en fengselsstraff for drap med en minstetid på 19 år for å ha drept skuespilleren Lana Clarkson i 2003.

  Phil Spector
  Foto: Pool / REUTERS
 • Statsministeren helsar kongeparet

  I dag har kong Harald og dronning Sonja vore kongepar i 30 år. Statsministeren helsar paret, og kallar dei eit fast punkt i ei verd av uro og konfliktar.

  Laster Twitter-innhold