Hopp til innhold

Siste skudd på Skarsgård-stammen

Filmaktuelle Bill (20) er nummer fire av Stellan Skarsgårds sju barn.

Bill Skarsgård

Bill Skarsgård i «Arn - riket ved veiens ende».

Foto: Erik Aavatsmark / SF Norge

Det foreløpig siste skuddet på Skarsgård-stammen av skuespillere er aktuell med to filmer i høst. Mange tror han står foran sitt store gjennombrudd.

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård.

Foto: Knut Falch / Scanpix

Rollefigur med Asperger

Den første av Bill Skarsgårds to høstfilmer, «I rymden finns inga känslor» har svensk premiere i dag. – Rene lykkepillen, skriver Svenska Dagbladet. Her spiller Skarsgård attenåringen «Simon», som har Aspergers syndom.

Bill Skarsgård har fått mye ros for måten han spiller rollen på, med «Simon»s særegenheter og spesielle forhold til verden rundt seg. Selv syns han ikke «Simon» var annerledes enn andre roller.

Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård.

Foto: ROBYN BECK / AFP

– Jeg la ikke så mye vekt på at rollefiguren har et syndrom. Jeg tror heller ikke alle som har Asperger er som «Simon», sier Bill Skarsgård til SVT.

Skuespillersøsken

Bill Skarsgård (20) er altså nummer fire av Stellans Skarsgårds sju barn. Storebrødrene Alexander og Gustaf er godt i gang med sine filmkarrierer. Alexander er blant annet kjent fra «True Blood» og «Generation Kill». Lillebror Valter (15) har hatt et par roller, blant annet i to «Arn»-filmer. Søsteren Eija er modell. Storebror Sam studerer medisin, men har også hatt ulike filmjobber.

Den hittil yngste er liten gutt som pappa Stellan fikk med sin nye kone Megan Everett i 2009.

Gustaf Skarsgård

Gustaf Skarsgård i «Patrik 1,5».

Foto: SF Norge

– En vanlig familie

Bill Skarsgård filmdebuterte som 10-åring, men mener selv det ikke var noen selvfølge at han skulle bli skuespiller.

– Vi er en vanlig familie, det er lite som handler om skuespilleryrket når vi sitter ved middagsbordet, sier han.

Likevel er han ikke ukjent med å møte familiemedlemmer på settet. I «Arn - riket ved veiens ende» spilte Valter hans lillebror. Med i filmen var også pappa Stellan Skarsgård og storebror Gustaf.

– Jeg hadde ingen replikker mot Valter eller Stellan, men jeg hadde en scene med Gustaf som var morsom.

Video under: Se intervju med Bill Skarsgård i SVTs Gomorron Sverige

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere prosjekter

Senere i høst kommer «Himlen är oskyldigt blå», basert på en sann historie om en narkotikasak på 70-tallet. Her spiller Bill Skarsgård «Martin», en ung fyr med vanskelige familieforhold som blir innblandet i en narkotikasak.

I 2011 kommer «Simon och ekarna», basert på Marianne Fredrikssons roman. For tiden spiller han også inn «Kronjuvelerna», som blir Sveriges første 3D-film.

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord

Fosse-fest i 40 timer

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.