Hopp til innhold

Siste oppdrag

Leiemorderen Mr. Smith er på vei til fjerntliggende Oslo for å utføre sitt siste oppdrag. Men å være en vellykket leiemorder kan til syvende og sist by på overraskelser.

Siste oppdrag
Foto: Colorbox

Å være leiemorder er ingen enkel geskjeft. Du må være skruppelløs, rask og villig til å forflytte deg hvor som helst hvor du blir tildelt et offer.

Mr. Smith er på vei til Oslo for å utføre sitt siste oppdrag, Maria Tofte. Etter det er bonusen en ferieøy i et godt klima og en fet bankkonto. Gammel krigsveteran som han er, har han ingen vanskeligheter med å utføre drapene. Som bøddel må han stadig være på vakt og være lynrask og slu.

På vei til sitt siste stevnemøte med døden som følger, husker han sitt første offer på en benk, i en park i New York. Idet han drepte møtte han et blikk som syntes å kjenne ham igjen. Virksomheten bringer alltid med seg en usikkerhet. Hvorfor skulle ikke tjuende gang bli den siste suksessen i karrieren?

Siste oppdrag er skrevet av Ørjan Nordhus Karlsson og har premiere i Krimtimen, søndag 24. juni kl. 14.03, reprise samme dag kl. 23.03, og i Verdt å lese samme søndag kl. 07.30 og 19.03.

Lest av: Nils Jørgen Kaalstad
Produsent: Helge Andersen
Lyd: Arne Barca



Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.