Hopp til innhold

Sir Elton John: – Kan være min siste konsert i England

På hovedscenen på Glastonbury-festivalen holdt Sir Elton John søndag det som kan ha vært hans siste konsert i England.

Sir Elton John i Gullantrekk på scenen 25 juni 2023

TAKKET FANSEN: Elton John spilte på hovedscenen Pyramid på Glastonbury-festivalen 25. juni 2023

Foto: AFP

75 år gamle Sir Elton John åpnet konserten på Glastonbury festivalen utenfor Pilton i Somerset søndag kveld med fyrverkeri og melodien «Pinball Wizard».

En låt som opprinnelig ble gitt ut av The Who, men som Elton John framførte i filmversjonen av musikalen «Tommy» i 1975. Han var kledd gulljakke og hadde på sine karakteristiske briller med fargede glass.

Konserten på Pyramid-scenen fortsatte med «The Bitch Is Back», melder Sky News.

– Jeg trodde aldri jeg skulle spille på Glastonbury, og her er jeg, sa den adlede britiske artisten.

Sir Elton John holdt trolig sin siste konsert i England 25. juni 2023

Sir Elton John holdt trolig sin siste konsert i England 25. juni 2023

Foto: AP

– Kan være min siste

– Dette er en veldig spesiell og følelsesladd kveld for meg fordi det kan være min siste konsert i England noen gang, så jeg bør spille bra. Og jeg må virkelig underholde dere, for dere har stått her så lenge.

Videre framførte han blant annet «Don't Let The Sun Go Down On Me». Den tilegnet han George Michael, som ville ha fylt 60 år søndag. De to framførte låten, først utgitt i 1974, på en konsert i 1991, og versjonen ble en stor hit året etter.

Fra siden av scenen fulgte blant andre Paul McCartney og Sophie Ellis-Bextor med på konserten. Det gjorde også Elton Johns ektemann David Furnish, samt Taron Egerton, som spilte sangeren i den biografiske filmen «Rocket Man».

Elton John
Foto: AFP

– En utrolig reise

Før den siste sangen ble fremført, vendte Sir Elton seg til Glastonbury-publikummet og takket dem for å ha kledd seg ut. Han takket fansen for 52 år med fantastisk kjærlighet og lojalitet, skriver BBC.

– Det har vært en utrolig reise, sa Sir Elton John, som ble tydelig emosjonell.

Jeg har hatt den beste, beste tiden, sa han før han fremførte en lengre versjon av melodien «Rocket man», med fyrverkeri på scenen.

Sir Elton John live 25. juni 2023
Foto: AFP

Avslutter i Stockholm

Gjesteartister på konserten var Jacob Lusk fra bandet Gabriels, Steven Sanchez, Brandon Flowers fra The Killers og Rina Sawayama.

På forhånd gikk det rykter om at Dave Grohl fra Foo Fighters, Eminem og Britney Spears skulle opptre sammen med Elton John, men det viste seg å ikke stemme.

Elton John er for tiden ute på sin siste turné, kalt «Farewell Yellow Brick Road,» som avsluttes med to konserter i Stockholm 7. og 8. juli.

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP