Hopp til innhold

Singel-jubileum for The Beatles

Et år etter at The Beatles var oppløst, havnet de på hitlista igjen. Med hver sin solo-singel!

The Beatles 1968
Foto: NTB-arkivfoto, Nyhetsspiller, Nyhetsspiller, Nyhetsspiller, Nyhetsspiller / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør ukas radioinnslag: Episode 7: The Beatles og Felix Pappalardi

Se ukas MUGG-jubileum:

Video nsps_upload_2009_4_3_16_5_51_2459.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ukas MUGG -jubileum tar oss med 38 år tilbake i tid, nærmere bestemt til 17. april 1971.

Denne uka, for første og eneste gang, lå The Beatles inne på den britiske hitlisten samtidig med hver sin solo-singel. Dette var et år etter at The Beatles var oppløst.

Vi kan starte med John Lennon. Han var aktuell og lå inne på lista med låten "Power to the People". Dette var den siste singelen John Lennon ga ut i sitt hjemland England før han dro over til USA.

En annen som også hadde en låt inne på lista denne uka, var Paul McCartney, han var representert med låten "Another Day".

Samme uke var også George Harrison inne på lista med låten "My Sweet Lord". Denne låten hadde han allerede gjort stor suksess med, så han hadde allerede vært inne på lista lenge.

Og sist men ikke minst: Ingen forventet noe av Ringo Starr etter at The Beatles var oppløst. Men våren 1971 fikk Ringo stor suksess med låten "It Don't Come Easy".

Alle disse fire sangene, og alle de tidlige medlemene i The Beatles var altså inne på lista med hver sin singel samtidig denne uka for 38 år siden. MUGG gratulerer!

MUGG-konkurransen uke 16

Mer Beatles finner du her: Vår daglige Beatles

Andre jubileum MUGG feirer denne uka:

 • Denne uka for 26 år siden skjøt og drepte Gail Collins ektemannen sin Felix Pappalardi. Han er best kjent som produsenten til bandet Cream.

Kulturstrøm

 • Elton John blir trekkplaster på Glastonbury

  Elton John spelar sin aller siste konsert i Storbritannia på Glastonbury-festivalen neste år, opplyser festivalen i ei pressemelding.

  Artisten er ute på sin avskjedsturne, og konserten blir den siste av den britiske delen av turneen.

  Avskjedsturneen til Elton John starta i 2018, men blei sett på vent på grunn av pandemien.

 • Kanye West kasta ut fra Twitter - igjen

  Twitter-eier Elon Musk sier at rapperen Kanye West igjen har brutt Twitters regler om oppfordring til vold, og at kontoen hans igjen vil bli stengt.

  Også Wests kjøp av den høyrevridde meldingstjenesten Parler er lagt på is etter hans mange antisemittiske uttalelser de siste ukene. Han har blant annet rost Adolf Hitler for effektive oppfinnelser, og sagt rett ut at han liker Hitler.

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, har ytret seg negativt om jøder blant annet hos Tucker Carlson på Fox News og hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones på Infowars.

  Han er de siste dagene også kritisert for å ha tatt med seg den kjente holocaust-fornekteren Nick Fuentes til en middag med tidligere president Donald Trump. Som følge av ytringene har Adidas og andre sponsorer avsluttet samarbeidet med ham.