Hopp til innhold

Silver slipper sitt tredje

Nesten tre år er etter «World Against World» kommer oppfølgeren.

Silver

Silver slipper sitt tredje album «Wolf Chasing Wolf» mandag 15. september.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Silver: «Wolf Chasing Wolf»

Silvers nye album: «Wolf Chasing Wolf».

Foto: Albumcover

På sitt tredje album har Silver latt seg inspirere av det nittende århundrets russiske og tyske filosofer og poeter, som møtte sitt endelikt enten av syfilis eller de drakk seg i hjel.

Mye tid i studio

Det har gått to og et halvt år siden «World Against World», og mandag er det altså klart for slippet av den nye platen «Wolf Chasing Wolf».

Bandet har brukt mye tid i studioet, og samtidig som de har vært tro mot sitt musikalske avtrykk har de også latt seg inspirere av nittitallshardcore og drysset litt metal over det hele.

To nye medlemmer

Besetningen har også forandret seg litt siden sist. Øyvind Kaasa har blitt med på gitar, og bandets rutine har blitt ytterligere styrket ved at Jonas Thire, som tidligere spilte i Amulet, har satt seg ved trommesettet.

Silver legger også ut på turné i forbindelse med plateslippet. I tillegg til en turn rundt i Europa, tar de også en tur til forskjellige kriker og kroker rundt om i Norge.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters