NRK Meny
Normal

Sidsel Wold

Sidsel Wold var gjest i Stjerneklart 16. mai 2011.

Sidsel Wold

SIDSEL WOLDS CV

Sidsel Margrethe Wold ble født den 23. februar 1959 i Oslo som datter av professor i farmasi, Jens Kristian Wold og hans kone, farmasøyt Ingrid Wold. Hun vokste opp i Oslo og Bærum og gikk på Bryn barneskole i Oslo, Hauger ungdomsskole i Bærum og Dønski videregående skole i Bærum. I 1978 reiste Sidsel til Nord-Israel der hun jobbet som kalverøkter på en kibbutz og lærte seg hebraisk. I 1981 begynte hun på Universitetet i Oslo der hun studerte russisk, historie og statsvitenskap. I tillegg til Universitetet har hun også tatt Journalisthøgskolen. Hun arbeidet en tid som avisjournalist, og hun har også vært reiseleder i Sovjetunionen.

Intervju ble til seiltur

Hun arbeidet i NRK P2, blant annet i ”Her og nå” og med programposten ”Timen er din” der hun portretterte kjente personer. En av dem var journalisten, forfatteren og eventyreren Ragnar Kvam jr. Etter intervjuet ble hun invitert til å bli med Kvam på seiltur til Sør-Kinahavet. Sidsel tok ut alle sparepengene sine og fikk permisjon fra NRK i mai 1995. Etter å ha spydd seg over halve Sør-Kinahavet uten å klage, hadde hun imponert skipperen om bord. Etter halvannet år om bord i seilbåten ”Northern Quest”, gikk de i land i Australia og Ragnar Kvam og Sidsel Wold var blitt et par. To år senere ble sønnen Magnus født.

Midt-østen-korrespondent

Sidsel arbeidet som utenriksjournalist i NRK, men søkte på nytt permisjon i ett år for å studere arabisk i Midt-Østen. Bakgrunnen var at hun i 2003 søkte på NRKs korrespondentstilling i Midt-Østen, men fikk beskjed om at hun manglet ”felterfaring”, og Odd Karsten Tveit fikk jobben. Da hans periode var over i 2007, fikk Sidsel endelig jobben. Hennes fireårsengasjement som Midt-Østen-korrespondent går ut nå i august. Tidligere i år ble hun tildelt Perspektiv-prisen som Flyktningehjelpen deler ut til personer eller organisasjoner som formidler internasjonale nyheter ved å sette dem inn i et nytt perspektiv. Hun har også gitt ut flere bøker.

Bor i jerusalem

Hun bor i Jerusalem som korrespondent, sammen med ektemannen Ragnar Kvam jr. og sønnen Magnus på 12 år.