Semifinale i Stjernekamp: – Jeg skal synge for livet

Deltakerne er klare for å gi alt i semifinalen i Stjernekamp. Deltaker Ulrikke Brandstorp sier hun skal synge for livet i denne lørdagens sending.

Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp

KLARE FOR SEMIFINALE: Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp er klare for semifinalen i Stjernekamp.

Foto: Helene Amlie / NRK

Med musikal og duett på planen, er det i morgen klart for semifinalen av Stjernekamp. De tre artistene som står igjen er Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp.

Sistnevnte har opplevd å være blant de med minst stemmer i de to forrige programmene, men lar ikke det stoppe «krigeren» i seg før semifinalen.

IMPONERTE: til tross for at Ulrikke Brandstorp var en av deltakerne med færrest stemmer, imponerte hun både dommerne og NRK sin anmelder i forrige program, som ga hun terningkast fem for sin hardrock-opptreden.

– Jeg merker at jeg har gått skikkelig inn i «fightmode» denne uka. Jeg skal ikke gi meg før slaget er tapt og siste tone er sunget. Jeg skal virkelig synge for livet denne gangen, sier Ulrikke Brandstorp.

Familiefest

I lørdagens sending skal artistene synge duett med tidligere deltakere i Stjernekamp, noe som blir en ekstra nær opplevelse for Ole Børud. Han skal synge med sin niese Lisa Børud.

Ole Børud og Lisa Børud

FAMILIEDUETT: Ole Børud skal synge duett med sin niese og tidligere deltaker i Stjernekamp, Lisa Børud.

Foto: Helene Amlie / NRK

– Jeg har jo sunget mest med faren hennes tidligere. Men jeg merker at vi er veldig på nett med det meste. Det blir utrolig gøy, rett og slett en fest, sier Børud.

I duett med forbildet

Også Ella Marie Hætta Isaksen har et nært forhold til både låten hun skal synge i duetten, Hang With Me av Robyn, og Silya Nymoen, som hun skal synge sammen med.

RØRTE PUBLIKUM: Ella Marie Hætta Isaksen imponerte stort i forrige program av Stjernekamp, med sin joik. NRK sin anmelder ga hun terningkast seks.

– Jeg skal jo synge en låt av en av mine favorittartister sammen med et av mine største forbilder. Det er en ære å få synge duett med Silya, sier Hætta Isaksen.

Klare for å gi alt

Også musikal står på planen denne uka. I den sjangeren er Ella Marie klar for å gi et skikkelig show med låten «You Can't Stop the Beat» fra «Hairspray».

Ella Marie Hætta Isaksen

DET ER IKKE NÅ DU SKAL SPARE PÅ KRUTTET: Ella Marie Hætte Isaksen sparer ikke kruttet i denne ukas semifinale med sitt musikalnummer.

Foto: Helene Amlie / NRK

– De to andre har jo valgt å gå for litt roligere låter, så da tenkte jeg å ta en for laget og «gønne på» med et skikkelig show. Nå er det på tide å gi alt.

Deltakerne forteller at de kjenner mer på presset nå som finalen nærmer seg med stormskritt.

– Men det er et positivt press som motiverer deg til å kjøre på videre. Nå er jeg klar for å gi alt, sier Ole Børud.

Kulturstrøm

 • Netflix mister «The Office»

  Fram til 2013 ble serien vist på gamlemåten i beste sendetid på NBC. Så overtok Netflix rettighetene og har gjort «The Office»s 208 episoder til tidenes mest sette på strømmekanaler. Nå har NBC vunnet tilbake anbudet på serien og starter sin egen strømmekanal for serien i 2021. Rettighetene koster NBC 850 millioner kroner i året, skriver Los Angeles Times.

  The Office
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Glemte komponister fram i lyset

  Når Oslo Filharmonien feirer sitt 100-årsjubileum til høsten trekker de fram tre komponister som av ulike grunner har fått lite oppmerksomhet. Hanna Marie Hansen fordi hun var kvinne, Lili Boulanger fordi hun døde ung og Bjørn Fongaard (bildet) fordi han skrev musikk mange ikke likte, skriver Ballade.

  Bjørn Fongaard
  Foto: Mentz Schulerud jr./NRK
 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP