Hopp til innhold

Semifinale i Stjernekamp: – Jeg skal synge for livet

Deltakerne er klare for å gi alt i semifinalen i Stjernekamp. Deltaker Ulrikke Brandstorp sier hun skal synge for livet i denne lørdagens sending.

Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp

KLARE FOR SEMIFINALE: Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp er klare for semifinalen i Stjernekamp.

Foto: Helene Amlie / NRK

Med musikal og duett på planen, er det i morgen klart for semifinalen av Stjernekamp. De tre artistene som står igjen er Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp.

Sistnevnte har opplevd å være blant de med minst stemmer i de to forrige programmene, men lar ikke det stoppe «krigeren» i seg før semifinalen.

IMPONERTE: til tross for at Ulrikke Brandstorp var en av deltakerne med færrest stemmer, imponerte hun både dommerne og NRK sin anmelder i forrige program, som ga hun terningkast fem for sin hardrock-opptreden.

– Jeg merker at jeg har gått skikkelig inn i «fightmode» denne uka. Jeg skal ikke gi meg før slaget er tapt og siste tone er sunget. Jeg skal virkelig synge for livet denne gangen, sier Ulrikke Brandstorp.

Familiefest

I lørdagens sending skal artistene synge duett med tidligere deltakere i Stjernekamp, noe som blir en ekstra nær opplevelse for Ole Børud. Han skal synge med sin niese Lisa Børud.

Ole Børud og Lisa Børud

FAMILIEDUETT: Ole Børud skal synge duett med sin niese og tidligere deltaker i Stjernekamp, Lisa Børud.

Foto: Helene Amlie / NRK

– Jeg har jo sunget mest med faren hennes tidligere. Men jeg merker at vi er veldig på nett med det meste. Det blir utrolig gøy, rett og slett en fest, sier Børud.

I duett med forbildet

Også Ella Marie Hætta Isaksen har et nært forhold til både låten hun skal synge i duetten, Hang With Me av Robyn, og Silya Nymoen, som hun skal synge sammen med.

RØRTE PUBLIKUM: Ella Marie Hætta Isaksen imponerte stort i forrige program av Stjernekamp, med sin joik. NRK sin anmelder ga hun terningkast seks.

– Jeg skal jo synge en låt av en av mine favorittartister sammen med et av mine største forbilder. Det er en ære å få synge duett med Silya, sier Hætta Isaksen.

Klare for å gi alt

Også musikal står på planen denne uka. I den sjangeren er Ella Marie klar for å gi et skikkelig show med låten «You Can't Stop the Beat» fra «Hairspray».

Ella Marie Hætta Isaksen

DET ER IKKE NÅ DU SKAL SPARE PÅ KRUTTET: Ella Marie Hætte Isaksen sparer ikke kruttet i denne ukas semifinale med sitt musikalnummer.

Foto: Helene Amlie / NRK

– De to andre har jo valgt å gå for litt roligere låter, så da tenkte jeg å ta en for laget og «gønne på» med et skikkelig show. Nå er det på tide å gi alt.

Deltakerne forteller at de kjenner mer på presset nå som finalen nærmer seg med stormskritt.

– Men det er et positivt press som motiverer deg til å kjøre på videre. Nå er jeg klar for å gi alt, sier Ole Børud.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.