Hopp til innhold

Semifinale i Stjernekamp: – Jeg skal synge for livet

Deltakerne er klare for å gi alt i semifinalen i Stjernekamp. Deltaker Ulrikke Brandstorp sier hun skal synge for livet i denne lørdagens sending.

Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp

KLARE FOR SEMIFINALE: Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp er klare for semifinalen i Stjernekamp.

Foto: Helene Amlie / NRK

Med musikal og duett på planen, er det i morgen klart for semifinalen av Stjernekamp. De tre artistene som står igjen er Ella Marie Hætta Isaksen, Ole Børud og Ulrikke Brandstorp.

Sistnevnte har opplevd å være blant de med minst stemmer i de to forrige programmene, men lar ikke det stoppe «krigeren» i seg før semifinalen.

IMPONERTE: til tross for at Ulrikke Brandstorp var en av deltakerne med færrest stemmer, imponerte hun både dommerne og NRK sin anmelder i forrige program, som ga hun terningkast fem for sin hardrock-opptreden.

– Jeg merker at jeg har gått skikkelig inn i «fightmode» denne uka. Jeg skal ikke gi meg før slaget er tapt og siste tone er sunget. Jeg skal virkelig synge for livet denne gangen, sier Ulrikke Brandstorp.

Familiefest

I lørdagens sending skal artistene synge duett med tidligere deltakere i Stjernekamp, noe som blir en ekstra nær opplevelse for Ole Børud. Han skal synge med sin niese Lisa Børud.

Ole Børud og Lisa Børud

FAMILIEDUETT: Ole Børud skal synge duett med sin niese og tidligere deltaker i Stjernekamp, Lisa Børud.

Foto: Helene Amlie / NRK

– Jeg har jo sunget mest med faren hennes tidligere. Men jeg merker at vi er veldig på nett med det meste. Det blir utrolig gøy, rett og slett en fest, sier Børud.

I duett med forbildet

Også Ella Marie Hætta Isaksen har et nært forhold til både låten hun skal synge i duetten, Hang With Me av Robyn, og Silya Nymoen, som hun skal synge sammen med.

RØRTE PUBLIKUM: Ella Marie Hætta Isaksen imponerte stort i forrige program av Stjernekamp, med sin joik. NRK sin anmelder ga hun terningkast seks.

– Jeg skal jo synge en låt av en av mine favorittartister sammen med et av mine største forbilder. Det er en ære å få synge duett med Silya, sier Hætta Isaksen.

Klare for å gi alt

Også musikal står på planen denne uka. I den sjangeren er Ella Marie klar for å gi et skikkelig show med låten «You Can't Stop the Beat» fra «Hairspray».

Ella Marie Hætta Isaksen

DET ER IKKE NÅ DU SKAL SPARE PÅ KRUTTET: Ella Marie Hætte Isaksen sparer ikke kruttet i denne ukas semifinale med sitt musikalnummer.

Foto: Helene Amlie / NRK

– De to andre har jo valgt å gå for litt roligere låter, så da tenkte jeg å ta en for laget og «gønne på» med et skikkelig show. Nå er det på tide å gi alt.

Deltakerne forteller at de kjenner mer på presset nå som finalen nærmer seg med stormskritt.

– Men det er et positivt press som motiverer deg til å kjøre på videre. Nå er jeg klar for å gi alt, sier Ole Børud.

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Kalde kvinnestudiar

  Lena Andersson har ein særs karakteristisk forteljar­stemme. Ho dyrkar ein allvitande forteljar med fullt innblikk i tankar og kjensler, som analyserer desse med kald autoritet. Det har også sine fordeler og ulemper. Av og til er resultatet nydeleg, skriv litteraturkritikar Gerd Elin Sandve om boka «Studie i menneskelig atferd».

  bildecollage med forfatter Lena Anderson og omslaget for hennes bok "Studie i menneskelig atferd".
  Terningkast 4 Bok

  «Ei skarp observasjons­evne, og ein endå skarpare penn»

  ANMELDELSE: «Studie i menneskelig atferd» av Lena Andersson

 • For de godt forberedte

  – FromSoftware er mestere i å bygge ufattelig stilige omgivelser, fylle disse omgivelsene med ekstremt kule bosser og fiender, og så levere ut en jevn strøm av tilfredsstillende belønninger til spillerne. Dette er mestringsfølelse på boks, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen om «Elden Ring: Shadow of the Erdtree».

  Bilde fra spillet "Elden Ring: Shadow of the Erdtree" (2024)
  Terningkast 6 Spill

  «Ingen over, ingen ved siden»

  ANMELDELSE: «Elden Ring: Shadow of the Erdtree»