Hopp til innhold

Se Paul McCartney på scenen i Bærum

Paul McCartney åpnet den utsolgte konserten på Telenor Arena med låten «Eight Days A Week» og en egen hilsen til det norske publikummet.

De to første sangene fra Paul McCartneys konsert i Oslo 7. juli 2015.

BESØKER NORGE: Sir Paul McCartney åpnet konserten med klassikeren «Eight Days A Week» og fulgte opp med «Save Us» fra McCartneys siste album, «New».

Les P3s anmeldelse av konserten her.

40 sanger. 3 timer. 15 700 fans.

Det er det som venter Telenor Arena i kveld når Paul McCartney besøker Norge for første gang på 11 år.

Det tidligere Beatles-medlemmet åpnet kvelden med en norsk hilsen til publikummet:

– Oslo, går det bra? spurte han Telenor Arena.

Den verdensomspennende turneen «Out There» har pågått siden 2013, og de fleste konsertene har Paul McCartney startet med den gamle Beatles-låten «Magical Mystery Tour».

I Oslo valgte han derimot å åpne med «Eight Days A Week» fra «Beatles For Sale» fra 1964.

Før han gikk på scenen benyttet han anledningen til å gratulere både faren og sitt tidligere bandmedlem, Ringo Starr, med dagen. Mens Ringo fyller 75 ville faren til Sir Paul McCartney blitt 113 dersom han fremdeles var i live.

Laster Twitter-innhold

– Hitparade av episke dimensjoner

En av blodfansene, NRKs musikkjournalist Finn Bjelke, hadde store forventninger til kveldens konsert.

– Jeg tror det blir en hitparade av episke dimensjoner. Det er både Beatles-, og Wings-materiale, samt et nennsomt utvalg fra hans egen solokarriere. Det blir noe for enhver smak og jeg gleder meg som en unge, fortalte Finn Bjelke før konserten startet.

– Hva er det som gjør Paul McCartney så stor?

– Han skrev håndboken i populærmusikk sammen med John Lennon, George Harrison og Ringo. Det blir på en måte primstaven som alt annet blir målt opp mot. Det er ingen over og ingen ved siden.

Paul McCartney på scenen under konserten "Out There" i Telenor Arena i Bærum tirsdag kveld.

I OSLO: Konserten er Paul McCartneys første i Norge siden 2004. Før ankomst til Norge lovet McCartney å spille materiale som han aldri før har framført her.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.