NRK Meny
Normal

Sandnes blir ny TV 2-sjef

Konserndirektøren Olav T. Sandnes i Egmont blir den nye sjefen for TV 2 og får mulighet til å tjene 4,2 millioner kroner i året.

Olav Sandnes

Olav Terjeson Sandnes fra Egmont blir ny sjef i TV 2. Han sier kanalen må fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag.

Foto: Jan-Petter Dahl

Olav Terjeson Sandnes blir ny sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig – den rommer mye lidenskap! I TV 2 skal vi sammen løse det jeg mener er landets mest spennende, interessante men også krevende mediejobb og samtidig fortsette å levere på et viktig samfunnsoppdrag, sier Sandnes i en pressemelding.

42-åringen er i dag direktør i Egmont Publishing i Norge og sjef i magasinforlaget Egmont Kids Media og Egmont Hjemmet Mortensen.

Får tre millioner i årslønn

Ifølge pressemeldingen får Sandnes en årslønn på tre millioner kroner, med muligheter til å tjene ytterligere 1,2 millioner i bonus.

Styreleder i TV 2, Hans J. Carstensen, er fornøyd med å ha fått inn en såpass rutinert person til å fylle Alf Hildrums sko.

– Olav er en erfaren og dynamisk medieleder som har skapt gode resultater i Egmont Publishing. Han forstår utviklingen innen TV og digitale medier, og han kjenner TV 2 godt som styremedlem, sier TV 2s styreleder.

– En utrolig krevende jobb

Johan Olaisen er professor i kompetanseledelse ved handelshøgskolen BI, og mener den nye sjefen får en av Norges tøffeste lederjobber. NRK snakket med Olaisen før nyheten som den nye TV 2-sjefen kom.

– Det er meget krevende jobb i en bransje som er i en utrolig endring, sier professoren.

Olaisen har studert lederes egenskaper og har en klar oppfatning av hvilke faglige kvalifikasjoner TV2s nye toppsjef må ha.

– Denne personen må ha forstand på det som er godt TV-innhold for ulike kundesegment. For det andre må han forstå endringene i medieteknologien, slik at han ser de nye mulighetene. For det tredje må han ha forretningsmessig forståelse.

Den nye sjefen må ifølge Olaisen også kunne egne seg i rampelyset og trenger gode sosiale og empatiske evner.

Olav T. Sandnes var ved siden av TVNorge-sjef Harald Strømme en av favorittene til toppjobben.