Hopp til innhold

Samstemte showgirls

De fire jentene slo nesten pusten ut av våre premiereløver.

Showgirls
Foto: Fredrik Arff

Det var fire flotte damer som feide inn på Chat Noirs scene onsdagskveld og sang. "Vi er showgirls" til melodien Showtune av Jerry Herman.

De fire damene er revyjenta Hilde Lyrån, sangerinnen Marian Aas Hansen, Showdama Guri Schanke og showringreven Bettan med nordisk poperfaring.

Det var et lekkert scenebilde som møtte de to premiereløvene.

- Glitrende lyssatt og kostymert med stadig nye antrekk. Og koreograf og instruktør Johan Osuldsen hadde en heldig hånd med å trekke det beste ut av kvartetten, forteller Rune.

- Man merker seg med en gang Osuldsens begeistring for Musikaler, et overtall av melodiene var hentet fra Broadway, og jentene jobbet 100 prosent med å yte denne showformen den respekt den fortjener. Musikalformen er jo vanskeligst når det hele ser lett ut, forklarer Andreas.

Showgirls

Showgirls

Foto: Fredrik Arff

Selvironiske forsidepiker

Ensemblenumrene sitter meget bra, som det lett selvironiske Forsidepiker. Flott at de selv plukker på det faktum at de mer eller mindre glossy og retusjert stadig dukket opp på forsiden av alle slags blader. Og har gjort det siden påske. Det er nummeret der det holder best at de er litt navlebeskuende.

- Minuset er når sang går over i dialog, den står ikke helt til troende. Litt for lært liksom, uten sting, mener Rune.

Fornorsket

- Nummeret ”En herlig klang” en fornorsket versjon av Liza Minnellis glansnummer ”Ring dem bells” fungerte bra ikke minst på grunn av at Hilde Lyrån med sin store revyerfaring, og med en festlig oversettelse av Dag Vågsås, virkelig boltret seg i det komiske med de fire danserne, mener Andreas.

Hilde Lyrån og Marian Aas Hansen hadde et deilig "kvinne er kvinne verst" nummer. Igjen ser man hva gammel revytrening hjelper på timing. Morsom tekst av Johan Osludsen.

Rune har blitt fasinert av ringreven blant damene, Bettan.

- Og så kom første akts klimax, Bettan: The musikal. De tre andre sangfuglene får ha oss unnskyldt, men her viser Bettan hvilken dreven showartist hun er. For en scenekontroll, sier Rune.

Grand Prix

Showgirls
Foto: Fredrik Arff

Det måtte komme, Guri sitt Grand Prix og Skal vi danse nummer.OG det ble selsvagt superglam, med forskjellige kjolebytter.

- Ikke alle tekstene er like sterke, og selv med avslappende pause i midten, kan man lure på om det hele ikke hadde stått seg på litt nedklipping og lett ”styla” frisering for så å bli en halvannen times kompakt enhet. Og mer troverdig fritale. Men når jentene til slutt synger ”We are Showgirls” så skal det få stå uimotsagt, for det er de alle på hvert sitt vis, mener Andreas.

- Kanskje, men Bettan et lite sangfuglhode foran.

Pilkast

I showblinken, hvor skal pilen plasserest, fra 0-10

Andreas: - Den ligger helt i kanten mellom sju og åtte, men jeg velger nølende å gi en åtter.

Rune: - Fire feiende flotte damer får en dobbelt firer av meg, med andre ord åtte.

Kulturstrøm

 • TV 2-leiinga beklagar oppførselen til Fredrik Græsvik

  Privatpersonen Eirik Furuseth fekk meldingar frå TV 2-journalist Fredrik Græsvik etter at Furuseth hadde skrive ein Facebook-melding om TV 2 si handtering av skyteepisoden i Oslo.

  Furuseth opplevde meldingane frå Græsvik som truande. TV 2 beklagar oppførselen frå journalisten.

  – Vi beklagar at førespurnaden blei sendt frå journalisten overhovudet. Det var ikkje dekning for slike påstandar, og det er dermed brot på våre eigne rutinar, skriv utanrikssjef i TV 2, Aslaug Henriksen i ein e-post til Nettavisen, som først skreiv om saka.

 • Oslo Pride ventar med arrangement til etter sommarferien

  I går vart trugselnivået i Noreg sett ned frå høgste nivå, nivå fem, til nest høgste nivå, nivå fire. Politiet i Oslo har sagt at dei vil vurdere kvart enkelt offentleg arrangement no.

  Oslo Pride presiserer likevel at dei ikkje vil arrangere noko i Oslo akkurat no. Dei skal diskutere vegen vidare med det skeive miljøet etter sommarferien.

  Likevel meiner leiar i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, at det er viktig at resten av landet gjennomfører planlagde arrangement.

  – No er det viktigare enn nokosinne å delta på pride i bygda og i byen du bur, seier ho.

  Ho oppmodar alle til å slå ring om sine skeive, og at dei støttar opp om lokale markeringar.