Oppskrift, salte mandler
500 gr. mandler
2 ss olje
salt
Slik gjør du
Skold mandlene og la de tørke på en stekeplate en dag eller to. Rist dem lett i stekeovnen, slik at de blir tørre og litt crispy, lysebrune.
Avkjøl og ha de i en brødpose og ha i en til to ss olje og fordel denne. Tilsett deretter en til to ts salgt som du fordeler i posen.
Serveres gjerne i et fint glass på bordet.
Oppskrift, snarøl
Snarøl passer bra sammen med salte mandler (Foto: Mona Gundersen)
10 l lunket vann
1,8 kg sukker
1/2 fl. tomtebrygg
3-4 fl vørterøl
1/2 pk gjær
Slik gjør du
Ta litt av vannmengden og kok opp for å løse opp sukker og tomtebrygg, bland ut med resten av væsken og tilsett vørterøl.
Bland alt i fingerlunken temperatur, ha i gjær og tapp rett på flasker.
Settes kaldt. Og blir friskt, godt - og alkoholfritt!!