Dette trenger du
10 kg storfekjøtt
4,3 kg grisekjøtt
3,2 kg lammekjøtt
3 l helmelk
0,6 l fløte
Hans-Petter viser stot fram den første pølsa. (Foto: Tonje Skjervold)
6 ss pepper
500 g salt
6 ss allehånde
1,6 kg potetmel
1 l vann
Kulinarisk opplevelse
Disse pølsene gir en kulinarisk opplevelse med hensyn til både smak, konsistens og farge. Du kan gjerne røyke pølsene om du vil, slik at du
får mørkere pølser, eller du kan la være å røyke dem. De gir en mild og len smak og følelsen av at dette er utenom det vanlige. I all sin enkelhet er det godt med trekte pølser sammen med kokt kålrabi, smeltet smør og poteter.
Du kan også gjerne trekke pølsene på 80 grader C først, for så å gi dem en brunfarge i panna etterpå. Eller du kan bare steke dem i panna. Husk bare at du må regne posjeringstida som steketid – om lag 20 minutter.
Mogapølsene gir deg stor handefrihet. Du kan ta ut noe krydder
og heller tilsette noe annet. Det du hele tida må sørge for, er at du vet hva du gjor. Du kan gjerne ha i fennikel, chili, hvitløk og ramsløk, men du bør ha full oversikt over hva som gir de ulike smakene.