Mogapølse som middagspølse Hans-Petter Jacobsen og Bodil Nordjore (Foto: Tonje Skjervold)Gjennom mange år har Bodil Nordjore holdt matkurs på Mogen. Et resultat av dette årlige kurset er Mogapølsa. En pølse som ikke bare smaker fortreffelig, men som også står som et varemerkehar for Mogen med historisk sus over seg.
Lammerull som ruler Med lammerull i kjøleskapet, har du et ferskt julematpålegg som smaker godt og varer lenge.
Telehiv fra Telemark Skogens konge er utgangspunktet for Telehiv, som Bodil skal lage i dag. (Foto: Mona Gundersen)Elgen er ikke bare skogens konge, den kan også sikre oss enestående pålegg og gi oss makaløs kveldsmat med kokte poteter og hjemmebakt brød og rømme.
Bestas hermetiske leverpostei Hermetisk leverpostei holder lenge og smaker fortreffelig. (Foto: Mona Gundersen)Hermetisk leverpostei på norgesglass tar seg pent ut på bordet og skaper julestemning. Men enda viktigere er at den, lagd på Bestas vis, smaker fortreffelig.
Mandelflarn til dessert I dag lærer Bodil deg hvordan du lager deilige mandelflarn (Foto: Mona Gulbrandsen)Mandelflarn er det perfekte tilbehør til alle julens desserter. Men det smaker også godt alene, som småkake til kaffen!
Karameller som juleknask Etter hovedbordets gleder, er det fint med noe smågott utover kvelden. Karameller er en sikker vinner!
Egne seigmenn til jul Visst kan du kjøpe dem i poser i butikken året rundt, men det blir noe helt spesielt med egne seigmenn til jul. Vanskelig er det heller ikke!
Salte mandler og snarøl I jula er det tid også til å småspise mellom de store slagene. Det fins vel knapt noe bedre enn å knaske på salte mandler og skylle det ned med snarøl!
Pinnekjøtt i røykeri Pinnekjøtt er en av våre aller mest vanlige juleretter. Men måten den lages og serveres på kan variere fra distrikt til distrikt. En populær variant er å røyke kjøttet.