Hopp til innhold

Sadistisk jobbintervju

Hvor langt vil du gå for å sikre deg en jobb? Er du villig til å manipulere, bedra og gå over lik?

Metoden 1.
Foto: ActionFilm AS

Og på den andre siden: Hvilke infame og kyniske metoder er ledelsen i et firma villige til å bruke for å finne en passende kandidat?

”Metoden” er basert på et populært teaterstykke og er regissert av den argentiske filmskaperen Marcelo Pineyro. Tidligere har han laget filmer som ”Burnt Money” og ”Kamschatka”.

Metoden 3.
Foto: Foto/copyright: ActionFilm AS

Grønholm-metoden

”Metoden” er et satirisk spark til reality-TV og Big Brother og er en skuespillerdrevet historie hvor skarpe karakterer og veldreide replikker står i sentrum.

Et smart, elegant og velspilt stykke film. Så var det jobbtesten da – den mystiske Grønholm-metoden…

Les også: Morsomt om et tragisk tema

Handlingen utspiller seg i hypermoderne kontorlokaler i Madrid – i en iskald hermetisk steinørket. I kontrast hører vi rasende, opphissede lyder fra en demonstrasjon utenfor på gatene. Sju håpefulle kandidater i mellomledersjiktet stiller til noe de tror er et jobbintervju.

Sile ut de svake

De er urbane, velkledde og nystrøkne. Der sitter de, fyller ut skjemaer, vurderer hverandre og småprater. Ingen fra firmaet dukker opp. Er de overvåket av skjulte kameraer og mikrofoner?

Metoden 2.
Foto: ActionFilm AS

Plutselig blir det liv i datamaskinene – kandidatene skal delta i en test – ved hjelp av den såkalte Grønholm-metoden som skal sile ut de svake.

Les også: Heftig sex og mye innhold

De får avslørende opplysninger om hverandre og skal bruke alle midler til å eliminere og stemme ut konkurrentene. Første oppgave er å finne ut hvem av de som er ”un topo” – en muldvarp – en spion.

Manipulerende

Gjennom en lang dag blir oppgavene stadig mer utspekulerte – og kandidatene mer manipulerende.

De siviliserte maskene faller – i full psykologisk krigføring.

”Metoden” er en oppvisning i psykologisk narrespill og sier mye om pervers bedriftsmoral og menneskelige overlevelses instinkter.

Replikkene er skarpe og ironiske – hele ensemblet av spanske og argentiske skuespillere spiller glitrende – med en karismastisk Eduardo Noriega i spissen. En satirisk, intens og underholdende film.

Terningkast 4

SE OGSÅ: Les flere filmanmeldelser her

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters