NRK Meny
Normal

Røyksopp snakker seg gjennom «Do It Again»

– Dette er ikke Røyksopp, og det er ikke Robyn. Det er noe annet, sier den hemmelighetsfulle duoen.

Øya-aktuelle Røyksopp har ikke for vane å snakke med pressen.

Heller ikke i forbindelse med at elektronikaduoen slapp sitt femte studioalbum ble det gjort noe intervju med norsk presse.

Albumet «Do It Again» ble likevel sterkt lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.

Anmeldelsene har stort sett vært positive og terningen har stort sett vist fire eller fem øyne. Unntaket var Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidsted, som klinket til med en sekser for Røyksopp og Robyn.

Nå har Røyksopp satt seg ned og snakket om hvordan de laget hver av de fem låtene, og hvordan samarbeidet med Robyn ble til.

– Dette er ikke Røyksopp, og det er ikke Robyn. Det er noe annet, sier Røyksopp til Vice-prosjektet The Creators Project.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.

  • Oftebro fekk brannskadar i andletet

    Skodespelar Jakob Oftebro fekk brannskadar i andletet då han fekk alvorlege brannskadar i Stockholm sist helg, melder VG. Det skjedde i samband med innspelinga av ei scene av TV-serien «Hamilton» der demonstrantar kasta brannbomber.