Normal

Røyksopp snakker seg gjennom «Do It Again»

– Dette er ikke Røyksopp, og det er ikke Robyn. Det er noe annet, sier den hemmelighetsfulle duoen.

Øya-aktuelle Røyksopp har ikke for vane å snakke med pressen.

Heller ikke i forbindelse med at elektronikaduoen slapp sitt femte studioalbum ble det gjort noe intervju med norsk presse.

Albumet «Do It Again» ble likevel sterkt lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt.

Anmeldelsene har stort sett vært positive og terningen har stort sett vist fire eller fem øyne. Unntaket var Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidsted, som klinket til med en sekser for Røyksopp og Robyn.

Nå har Røyksopp satt seg ned og snakket om hvordan de laget hver av de fem låtene, og hvordan samarbeidet med Robyn ble til.

– Dette er ikke Røyksopp, og det er ikke Robyn. Det er noe annet, sier Røyksopp til Vice-prosjektet The Creators Project.

Røyksopp og Robyn spiller på hovedscenen på Øyafestivalen fredag 8. august.

Kulturstrøm

 • Stranger-bok solgt til USA

  Simon Strangers siste roman «Leksikon om lys og mørke» ble først refusert av forfatterens eget forlag i Norge. Nå er boken solgt til det anerkjente storforlaget Knopf i USA, melder VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP