Hopp til innhold

Ronaldo-statuen ble latterliggjort – nå har kunstneren gjort et nytt forsøk

Husker du Ronaldo-statuen som ble latterliggjort? Nå har kunstneren gjort et nytt forsøk på statuen som tok internett med storm.

FBL-POR-AIRPORT-RONALDO

Statuen av Ronaldo på flyplassen i Madeira har blitt latterliggjort over hele verden.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Den nokså ukjente portugisiske skulptøren Emanuel Santos skulle hedre Madeiras store sønn, Cristiano Ronaldo, med egen byste, men endte opp med å bli latterliggjort.

Skulpturen ble avduket for nøyaktig ett år siden i forbindelse med at flyplassen i Madeira byttet navn til Cristiano Ronaldo International Airport.

Skulpturen utløste en storm av reaksjoner på internett:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Prøvde på nytt

Kunstneren prøvde å forklare hvorfor skulpturen ble slik den ble, men uten at det stilnet kritikerne.

– Ikke engang Jesus gjorde alle fornøyde. Dette er et spørsmål om smak, og det er ikke så enkelt som det ser ut, sa Santos.

Nå, ett år etter, forteller kunstneren i en minidokumentar til nettavisen Bleacher report at han isolerte seg selv etter hendelsen.

– Det var veldig tøft når tankene bare kom til meg midt på natta. Det var veldig vanskelig å håndtere alt. Jeg isolerte meg selv og hadde ikke lyst til å snakke med noen, sier Santos.

I dokumentaren får Santos en ny mulighet til å lage skulpturen. Resultatet ser du her:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.