Ronaldo-statuen ble latterliggjort – nå har kunstneren gjort et nytt forsøk

Husker du Ronaldo-statuen som ble latterliggjort? Nå har kunstneren gjort et nytt forsøk på statuen som tok internett med storm.

FBL-POR-AIRPORT-RONALDO

Statuen av Ronaldo på flyplassen i Madeira har blitt latterliggjort over hele verden.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Den nokså ukjente portugisiske skulptøren Emanuel Santos skulle hedre Madeiras store sønn, Cristiano Ronaldo, med egen byste, men endte opp med å bli latterliggjort.

Skulpturen ble avduket for nøyaktig ett år siden i forbindelse med at flyplassen i Madeira byttet navn til Cristiano Ronaldo International Airport.

Skulpturen utløste en storm av reaksjoner på internett:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Prøvde på nytt

Kunstneren prøvde å forklare hvorfor skulpturen ble slik den ble, men uten at det stilnet kritikerne.

– Ikke engang Jesus gjorde alle fornøyde. Dette er et spørsmål om smak, og det er ikke så enkelt som det ser ut, sa Santos.

Nå, ett år etter, forteller kunstneren i en minidokumentar til nettavisen Bleacher report at han isolerte seg selv etter hendelsen.

– Det var veldig tøft når tankene bare kom til meg midt på natta. Det var veldig vanskelig å håndtere alt. Jeg isolerte meg selv og hadde ikke lyst til å snakke med noen, sier Santos.

I dokumentaren får Santos en ny mulighet til å lage skulpturen. Resultatet ser du her:

Kulturstrøm

  • Aschehougprisen til Karin Haugane

    Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.

  • Mikser blokkfløyte og trance

    Bergensartisten Vilde Tuv bestemte seg for å demonstrere at det går an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier. Hun er tema i siste utgave av programmet Musikkrommet.

    Går det an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier? Det bestemte bergensartisten Vilde Tuv seg for å bevise.