NRK Meny
Normal

Rogaland

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Torsdag 18. juli - lørdag 21. juli besøker Reiseradioens reporter Birte Njøsen Horne Hordaland.

I sommer besøker Reiseradioens reportere alle Norges fylker. Vi starter på topp i Finnmark, og fortsetter sørover. I sendingene fra 19. juli rapporterer Birte Njøsen Horne fra Rogaland.

Hva hun skal gjøre og besøke under oppholdet i fylket er imidlertid ikke spikret enda, så her har du mulighet til å påvirke valgene hennes.

Har du tips til hva Birte og Reiseradio-lytterne burde få med seg fra Hordaland disse dagene - enten det er noe interessant som skjer på hjemstedet ditt, eller om du kjenner til plasser som er verdt et besøk - send en epost til Birte Njøsen Horne .

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck