Retur for vampyrklassiker

Kultfilmen «The Lost Boys» satte hormoner og vampyrinteresse i kok på åttitallet og var karrierestart til flere av tiårets største stjerner. Over to tiår etter er oppfølgeren på vei.

The Lost Boys

The Lost Boys kommer tilbake

Foto: Warner

Filmen fra 1987, handler om brødrene Emerson som flytter til en liten småby i California. Der blir de viklet inn i den lokale gjengen, ledet av Kiefer Sutherland, som etter hvert viser seg å være vampyrer.

Åttitallsklassiker

«The Lost Boys» hadde tenåringsikoner som Kiefer Sutherland, Corey Haim, Corey Feldman og Jason Patrick i ledende roller. Filmen ble regissert av Joel Schumacher som senere fikk regiansvaret for to av Batman-filmene på nittitallet.

Vampyreposet om vampyrgjengen var en del av en sentral åttitallsbølge hvor den sammen med andre horrorfilmer som «Near Dark», hadde en suksessoppskrift bestående av horror, humor og trøblete kjærlighetsforhold ispedd en god dose kul musikk.

Nytt forsøk

En rett på video-oppfølger til «The Lost Boys» fikk dårlige kritikker da den ble sluppet i 2008 og ble avfeid av fansen som et billig forsøk på å melke vampyrinteressen.

Men nå prøver filmstudioet Warner seg på nytt og har med «Lost Boys: The Thirst» visstnok laget en noe mer gjennomarbeidet film. Corey Feldman spiller en eldre versjon av vampyrjegeren Edgar Frog, som igjen skal måle krefter med de lokale vampyrene.

Hovedpersonen døde

Hovedpersonen fra «The Lost Boys», Corey Haim, takket nei til en rolle, men hadde sagt ja til å være med i oppfølgeren som er planlagt til neste år.

Haim døde imidlertid i vinter så vampyrarven bæres videre til videohyllene av navnebror Corey Feldman.

Kulturstrøm

 • Straffer kontoer for påvirkning

  Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

  Hongkong-skjermdumper
  Foto: NRK / NRK
 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.