Hopp til innhold

Retur for vampyrklassiker

Kultfilmen «The Lost Boys» satte hormoner og vampyrinteresse i kok på åttitallet og var karrierestart til flere av tiårets største stjerner. Over to tiår etter er oppfølgeren på vei.

The Lost Boys

The Lost Boys kommer tilbake

Foto: Warner

Filmen fra 1987, handler om brødrene Emerson som flytter til en liten småby i California. Der blir de viklet inn i den lokale gjengen, ledet av Kiefer Sutherland, som etter hvert viser seg å være vampyrer.

Åttitallsklassiker

«The Lost Boys» hadde tenåringsikoner som Kiefer Sutherland, Corey Haim, Corey Feldman og Jason Patrick i ledende roller. Filmen ble regissert av Joel Schumacher som senere fikk regiansvaret for to av Batman-filmene på nittitallet.

Vampyreposet om vampyrgjengen var en del av en sentral åttitallsbølge hvor den sammen med andre horrorfilmer som «Near Dark», hadde en suksessoppskrift bestående av horror, humor og trøblete kjærlighetsforhold ispedd en god dose kul musikk.

Nytt forsøk

En rett på video-oppfølger til «The Lost Boys» fikk dårlige kritikker da den ble sluppet i 2008 og ble avfeid av fansen som et billig forsøk på å melke vampyrinteressen.

Men nå prøver filmstudioet Warner seg på nytt og har med «Lost Boys: The Thirst» visstnok laget en noe mer gjennomarbeidet film. Corey Feldman spiller en eldre versjon av vampyrjegeren Edgar Frog, som igjen skal måle krefter med de lokale vampyrene.

Hovedpersonen døde

Hovedpersonen fra «The Lost Boys», Corey Haim, takket nei til en rolle, men hadde sagt ja til å være med i oppfølgeren som er planlagt til neste år.

Haim døde imidlertid i vinter så vampyrarven bæres videre til videohyllene av navnebror Corey Feldman.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters